Pereiti į pagrindinį turinį

Švietimo ir mokslo ministras giria "Maximą"

2009-05-21 11:12
Pozicija: G.Steponavičius mano, kad elgiasi deramai.
Pozicija: G.Steponavičius mano, kad elgiasi deramai. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Televizijos eteryje sukasi reklaminis filmukas, raginantis moksleivius dalyvauti "Maximos" jaunųjų talentų konkurse. Tame pačiame klipe pagiriamąjį žodį privačiai verslo organizacijai taria švietimo ir mokslo ministras.

Kelių minučių reklaminio filmuko pradžioje konkurso sąlygas dėsto bendrovės "Maxima LT" generalinis direktorius Gintaras Jasinskas, o po kiek laiko pasirodo ir švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Vaizdo klipe jis džiaugiasi, jog privatus verslas net ir sunkmečiu organizuoja bei remia moksleiviams skirtus projektus.

Ministro atstovė spaudai Aistė Skaržinskaitė nemano, jog išreikšti paramos "Maximai" ministrui nederėjo. "Tai nėra komercinis vaizdo klipas. Švietimo ir mokslo ministerija ne pirmus metus yra šio konkurso partnerė ir padeda atrinkti gabiausius moksleivius. Tai nėra parama konkrečiai verslo grupei, ministras tik džiaugiasi, kad bendradarbiauja valstybinės ir verslo organizacijos. Tokių verslo inicijuojamų projektų šiuo metu nedaug, todėl bet kokia verslininkų iniciatyva yra labai svarbi", – sakė A.Skaržinskaitė.

Be Švietimo ir mokslo ministerijos, konkurso partneriai yra Lietuvos radijo ir televizijos, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo atstovai.

A.Skaržinskaitės žiniomis, netrukus pasirodys konkursą reklamuojantys vaizdo filmukai, kuriuose kalbės ir Prezidento Valdo Adamkaus žmona A.Adamkienė, ir LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas.

Jaunųjų talentų paiešką "Maxima" skelbia septintus metus. Jame kviečiami dalyvauti gabūs ir talentingi – olimpiadose, konkursuose, varžybose ar festivaliuose nugalėję ir apdovanoti moksleiviai iš visos Lietuvos. Jaunųjų talentų konkurso dalyviai tradiciškai varžysis penkiose srityse: mokslo, muzikos, sporto, meno ir kūrybos, visuomeniškumo. Finale bus apdovanota 20 moksleivių. Penkiems iš jų ateinančiais mokslo metais bus skirtos pagrindinės kas mėnesį mokamos 500 litų stipendijos, likusiems – 250 litų skatinamosios stipendijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų