Pereiti į pagrindinį turinį

Traukiasi VTEK vadovė J.Petkevičienė (papildyta 12:01)

2009-03-25 14:59
Traukiasi VTEK vadovė J.Petkevičienė (papildyta 12:01)
Traukiasi VTEK vadovė J.Petkevičienė (papildyta 12:01) / Seimo kanceliarijos nuotr.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija (VTEK) neteko vadovės. Iš šių pareigų pasitraukė Jolanta Petkevičienė.

Trečiadienį ji įteikė atsistatydinimo pareiškimą parlamento vadovui Arūnui Valinskui. Moteris prašo atleisti ją iš pareigų nuo balandžio 9 d. Tokį sprendimą ji aiškina asmeninėmis priežastimis.

Pagal įstatymą, VTEK pirmininką iš komisijos narių Parlamento vadovo teikimu skiria Seimas. Po vieną komisijos narį Seimui teikia Respublikos Prezidentas, Seimo Pirmininkas, Ministras Pirmininkas, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas.

J.Petkevičienė buvo Seimo Pirmininko teikta komisijos narė ir pirmininkė, todėl jau šiandien Parlamento vadovas kreipsis į Seimo frakcijas su prašymu siūlyti kandidatus į VTEK narius. Netrukus po to ketinama apsispręsti ir dėl komisijos pirmininko kandidatūros.

Atsistatydinimo prašymą įteikusi komisijos pirmininkė Seimo vadovą taip pat informavo, kad baigiasi arba jau baigėsi keleto komisijos narių kadencija: Vytauto Andriulio - baigėsi 2008 m. lapkričio 11 d., Stasio Vėlyvo - 2009 sausio 29 d., o Antano Marcijono baigsis 2009 m. birželio 29 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų