Pereiti į pagrindinį turinį

V. Mazuronis: žvejų bilietų inspektoriai neturėtų tikrinti per automobilio langą

2014-02-17 11:41 diena.lt inf.
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Aplinkos ministerijai pasiūlius aiškiau nustatyti, kas yra neteisėtas motorinių transporto priemonių važiavimas ant užšalusių vandens telkinių, aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pabrėžia, kad ir turintys tokį leidimą neturi "neįsijausti".

„Buvo čia neseniai, kad mūsų inspektoriai, kurie važinėja, per langą tikrina žvejų mėgėjų bilietus. Tai aš labai aiškiai pasakiau, davėme nurodymus - turėkite saiko. Jie gali važiuoti, ilgos distancijos, bet kad normaliai sustotų, prieitų, nebaidytų žuvų, žmoniškai elgtųsi - viską galima daryti, ką reikia daryti, bet nereikia niekam įsijausti", - žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

Anot jo, numatoma aiškiai apibrėžti, kad draudimo važiuoti ant užšalusių vandens telkinių išimtys turėtų būti taikomos gelbėjimo ir kontrolės tarnyboms, žvejams, sportininkams.

"(Siūlome) sudaryti bloką, kam iš tikrųjų reikia - čia nėra didelė tragedija, bet kai dabar pasidarė geras tonas nuvažiuoti ant vandens telkinio ir vaizduoti, koks "kietas" vairuotojas, ir po to mes turime ir aukų, ir, neabejotinai, įlūžimų ir kitų dalykų ir niekas neatsakingas, čia ir ekologiniais dalykai - man atrodo, tą reikia baigti", - dėstė V.Mazuronis.

Už neteisėtą važiavimą vandens telkinių ledu motorinėmis transporto priemonėmis Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato įspėjimą arba piniginę baudą nuo 50 iki 500 litų. Pasak ministro, baudų kol kas peržiūrėti nenumatoma.

Ministerija yra parengusi Vyriausybės nutarimo dėl specialiųjų žemės ir miško naudojimo sąlygų pakeitimo projektą. Jame numatyta, kad vandens telkinių ledu būtų leidžiama važiuoti tik atliekant gelbėjimo darbus, likviduojant stichines nelaimes, saugant valstybės sieną, palaikant viešąją tvarką, vykdant aplinkosaugos kontrolę, tiriant paviršinių vandens telkinių būklę, per karinius mokymus, sporto renginius, užsiimant versline žvejyba bei žvejų įrangai nugabenti Kuršių mariose.

„Mūsų principinė pozicija, kad be reikalo nėra ko ten ant tų ežerų, vandens telkinių ledo važinėti. Todėl visoms motorinėms priemonėms tai būtų uždrausta, padarant išimtis, kam iš tikrųjų reikia", - aiškino ministras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų