Quantcast

VSAT atstovas: Lietuvos pasienyje dėl nelegalių migrantų vyrauja sąlyginė ramybė

Pastaruoju metu Lenkijai susiduriant su šimtais nelegalių migrantų, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis sako, kad Lietuvos pasienyje šiuo metu yra ramu.

Tačiau jis pažymi, kad rizikos išlieka.

„Periodų buvo įvairių, bet kol kas Lietuvoje yra sąlyginė ramybė. Dažnai per parą iš viso nepasitaiko nelegalių migrantų“, – Eltai antradienį teigė G. Mišutis.

„Visgi bet kuriuo metu srautai gali pasisukti ir Lietuva vėl gali tapti taikiniu, nors šiuo metu, palyginus su lenkais, situacija ir yra kur kas ramesnė“, – pridūrė jis.

VSAT atstovo teigimu, šiuo metu Baltarusijos režimo taikiniu yra pasirinkta Lenkija.

„Šalies siena yra šturmuojama, kasdien kolegos apgręžia po 200–300 migrantų, kurie yra ir agresyvūs – puola akmenimis, mėto šakas, su savimi turi deglus“, – nurodė tarnybos atstovas.

VSAT duomenimis, šiais metais Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje buvo apgręžti 206 neteisėtai sieną kirsti bandę migrantai, o pernai VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos neleido įsibrauti 2643 asmenims.

Lenkija penktadienį sustabdė 219 neteisėtai sieną kirsti mėginusius asmenis. Šeštadienį jų fiksuota 274, o sekmadienį – 234.

ELTA primena, kad Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas antradienį apkaltino „Rusijos valstybę“ bandymais nelegaliai pergabenti tūkstančius migrantų iš Afrikos į Europą.

Šeštadienį Lenkija paskelbė, kad rytinei sienai su Baltarusija ir Rusijos Kaliningrado eksklavu sustiprinti išleis daugiau kaip 2,3 mlrd. eurų.

Lenkijos sienos apsaugos agentūros duomenimis, šiais metais užfiksuota daugiau kaip 13 tūkst. bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o kad rusija plečia savo teritoriją baltijos jūroje kažkodėl tyla juk jei skeltanagis ikiš šnobeli į teritotija jo neišvarysi niekaip nes ten bus ir visas kūnas su grasinimu atomine bomba.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių