Pereiti į pagrindinį turinį

Žiemos stichija talžė pajūrį

2009-01-08 09:00
Žiemos stichija talžė pajūrį
Žiemos stichija talžė pajūrį / Nerijaus Jankausko nuotr. Jėga: smarkaus vėjo pajūryje neatlaikė net kranai.

Vakar sniego stichija užklupo ne tik Kauną, bet ir likusią Lietuvą.

Klaipėda virto čiuožykla

Siaučianti pūga paralyžiavo Vakarų Lietuvą: gyventojai nepasiekė darbo vietų, vaikai – mokyklų, medikai – ligonių, strigo uostų darbas, nuo kelio slydo autobusai, o vėjas vertė kranus.

Vakar Klaipėda virto tikra čiuožykla. Kelininkai nespėjo valyti gatvių ir šaligatvių. Ne vienas į darbą skubantis vairuotojas atsidūrė griovyje.

Pajūrį užklupusios stichijos neatlaikė ir kur kas didesnė technika. Palangos plente vėjas nuvertė vikšrinį kraną. Jam teko panaudoti keltuvą.

Neišvažiuojami keliai tapo išbandymu rajonų medikams. Gargždų greitosios pagalbos automobilis kelis kartus nuslydo nuo kelio.

Šilutės greitosios pagalbos medikai, negalėdami išvažiuoti iš įstaigos kiemo, neatvyko ir pas sunegalavusią moterį, kuri dirba miesto centre įsikūrusioje "Sodroje". Į gydymo įstaigą ją pristatė kolegos.

Dėl siaučiančio gūsingo vėjo, sniego ir pūgos daliai vartotojų buvo nutrūkęs elektros energijos tiekimas. Neatlaikę sniego lūžtantys medžiai ir jų šakos krito ant elektros oro linijų ir jas nutraukė.

Pajūrį užklupusi gamtos stichija sutrikdė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto darbą. Ryte dėl gūsingo vėjo, kurio greitis siekė iki 25 m/sek., ir prasto matomumo į jį negalėjo įplaukti penki laivai. Po pietų uostas dirbo visu pajėgumu.

Pūga sutrikdė ir Tarptautinio Palangos oro uosto darbą. Vakar 6 val. ryto čia turėjo nusileisti orlaivis, iš Afrikos parskraidinęs jūreivius. Tačiau dėl pūgos jis nutūpė Vilniuje. Vėliau kiti lėktuvai sėkmingai leidosi ir kilo.

Audringa jūra apsėmė Klaipėdos ir Palangos paplūdimius.

Užpustyta automagistralė

Prastos oro sąlygos pakoregavo Klaipėdos autobusų grafikus. Daliai jų teko grįžti, nes sugedo elektronika. Dėl prastų kelių į Klaipėdą vėlavo atvykti autobusai iš Tauragės, Šilalės, Mažeikių. Iš uostamiesčio jie neišvažiavo į Tauragę ir Kauną per Jurbarką.

Automagistralėje Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože nuo Ariogalos iki Klaipėdos eismo sąlygos buvo ypač blogos. Ypač stipriai pustė likus 250 km iki Klaipėdos. Nors kelias nuolat valytas, jis buvo padengtas sniegu, vietomis jo storis siekė iki 5 cm.

Klaipėdos rajone vakar buvo apie 20 proc. neišvažiuojamų ir 80 proc. sunkiai išvažiuojamų rajoninių kelių.

Telšiai užversti sniegu

Sniego užverstuose Telšiuose vakar paskelbta ekstremali padėtis.

Vakar Telšių rajone iškrito per 25 cm sniego. Miestą buvo ištikusi nelaimė – trūkus magistralinei vandens tiekimo linijai į Telšių miestą, daugelis telšiškių buvo likę be geriamojo vandens. Bendrovės "Telšių vandenys" generalinis direktorius Alvydas Jasevičius lrt.lt patvirtino, kad vamzdis trūko prieš vidurdienį. Anot jo, avarija galėjo įvykti dėl šalčio. Vandens tiekimas atstatytas 12.15 val.

Remonto darbus apsunkino Žemaitijoje siaučianti pūga, užpustytomis miesto gatvėmis sunku privažiuoti remonto technikai.

Sostinei pasisekė

Po pietų stichija Vakarų Lietuvoje nurimo, bet pūga persikraustė į Vilnių.

Apie 14 val., Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos darbuotojų duomenimis, sniego dangos storis sostinėje siekė vos 10 cm.

Nuo oro sąlygų bene dažniausiai Lietuvoje nukenčiantis Tarptautinis Vilniaus oro uostas per pūgą vakar taip pat dirbo be trikdžių.

Sostinės gatves prižiūrinčios savivaldybės įmonės "Grinda" atstovai taip pat patikino, kad pustant miesto kelių būklė buvo normali.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų