Pereiti į pagrindinį turinį

Žmogžudystė šokiams nesutrukdė

2008-12-15 09:00
Žmogžudystė šokiams nesutrukdė
Žmogžudystė šokiams nesutrukdė / Tomo Raginos nuotr. Gailestis: nužudyto kauniečio gedintys artimieji jo mirties vietą šeštadienį nuklojo dešimtimis žvakių ir gėlėmis.

Tarp naktinio klubo "Zepelinus" lankytojų šeštadienio naktį įsiplieskęs konfliktas baigėsi vieno jų mirtimi – iš pistoleto paleista kulka pataikė jaunam vyrui į galvą.

Policijos akiratyje nebuvo

Apie laikinojoje sostinėje aidinčius šūvius kurį laiką nebuvo girdėti, tačiau naktį iš penktadienio į šeštadienį kauniečiai santykius vėl aiškinosi ginklais. Apie 1 val. greitosios pagalbos medikams pranešta apie Kovo 11-osios gatvėje, prie naktinio klubo "Zepelinus" esantį sužeistą žmogų. Apie incidentą informuoti ir tąnakt mieste budėję policijos patruliai.

Atvykusi į nelaimės vietą greitosios pagalbos medikų brigada pašautam 28-erių metų Vytautui P. padėti niekuo negalėjo – teliko konstatuoti jo mirtį. Kraujo klane gulinčio vyro galvoje buvo matyti kulkos palikta skylė. Kiti žmonės, anot medikų, nenukentėjo ir jų pagalbos neprašė.

"Tik ne Vytukas! Ką aš dabar pasakysiu tėvams? Čia mano brolis, jo nebėra, laidotuvės", – raudodamas šaukė vaikinas kruvinu veidu, o netoliese stoviniavo dar keletas, regis, šoko ištiktų jaunuolių.

Paleido ne vieną šūvį

Teisėsaugininkai apžiūrėję įvykio vietą netruko išsiaiškinti, kad šūvių kruša pasibaigęs konfliktas įsiplieskė automobilių stovėjimo aikštelėje, prie įėjimo į naktinį klubą "Zepelinus". Kulkos pakirstas jaunas vyras susmuko už sidabrinio BMW automobilio, kur būriavosi parūkyti išėję klubo lankytojai.

Pirminiais duomenimis, konfliktą matė šiame automobilyje sėdėję trys jaunuoliai. "Iš pradžių jie spardėsi, o po akimirkos kažkuris išsitraukė ginklą ir ėmė šaudyti. Bėgdami pro mano mašiną, jie įlenkė dureles, nulaužė vieną veidrodėlį. Jau ketinau važiuoti, bet draugas liepė niekur nejudėti, nes už mašinos guli susmukęs žmogus. Iškart po šūvių visi išsilakstė į skirtingas puses. Tikėtina, kad šaudė ne iš vieno ginklo, man pasirodė, kad šaudyta tikrai daug kartų", – pasakojo vienas vaikinų.

Liudytojai kalba dvejopai

Tiesioginiais įvykio liudytojai tapo ties įėjimu į naktinį klubą išsirikiavusių taksi vairuotojai. Vienas jų, dirbantis bendrovėje "Žaibiškas taksi", pranešė apie nukentėjusįjį greitosios pagalbos medikams. Iškart po incidento visi taksi automobiliai pasitraukė ir sustojo atokesniame automobilių stovėjimo aikštelės kampe.

Iškart po nelaimės dienraščio žurnalistų kalbinti taksi vairuotojai pasakojo iš kolegų girdėję, kad du vaikinai susikivirčijo su aštuonių jaunuolių grupe. Liudytojams pasirodė, kad būtent vienas iš minėtų dviejų išsitraukė ginklą, paleido kelis šūvius į orą, vėliau nusitaikė į vieno iš priešininkų galvą.

"Zepelinus" lankytojai tvirtino priešingai: esą vienas iš aštuonių aršiai nusiteikusių jaunuolių panaudojo turėtą pistoletą. Kai kurie tariamai įvykį matę naktinėtojai pasakojo, kad šaudyta tik į orą ir žemę. Tokie teiginiai įvykį tiriantiems policijos pareigūnams kelia papildomų klausimų. Viliamasi išsiaiškinti, ar atšokusi kulka galėjo pataikyti vyrui į galvą ir jį mirtinai sužaloti.

Kameros turėjo užfiksuoti

Kelių įtariamųjų paieškas iškart po įvykio pradėję teisėsaugininkai jau šeštadienį ryte rado vieną jų. Neoficialiais duomenimis, policijai gerai žinomas 24 metų kaunietis apie 8 val. pats atvyko į Dainavos policijos komisariatą ir prisipažino nužudęs žmogų.

Teigiama, kad vaikinas veikiausiai suprato neišsisuksiąs nuo atsakomybės, mat po susišaudymo sprukdamas iš įvykio vietos, klube paliko daiktus, tarp kurių buvo ir asmens dokumentai. Ikiteisminį tyrimą dėl įvykio atliekantys Kauno policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai apklausė sulaikytąjį. Jo tapatybė kol kas slepiama.

Tikėtina, kad susišaudymo padarinius jis galėjo matyti iš šalies, mat iki paryčių, kol įvykio vietoje dirbo ekspertai, aplink buvo daug automobilių, kuriuose sėdėję jaunuoliai stebėjo pareigūnus. Progos pasmalsauti nepraleido ir iki paryčių "Zepelinus" klube toliau linksminęsi naktinėtojai. Jie vienas po kito išeidavo į lauką parūkyti ir kaskart apžiūrėdavo netoliese gulintį nužudytąjį, kai kurie kraupų vaizdą bandė įamžinti mobiliojo ryšio telefonais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų