Pereiti į pagrindinį turinį

Seimūnui E. Šablinskui šventinių dienų per maža (pasiūlė dar vieną)

2013-07-04 20:28
Seimūnui E. Šablinskui šventinių dienų per maža (pasiūlė dar vieną)
Seimūnui E. Šablinskui šventinių dienų per maža (pasiūlė dar vieną) / Shutterstock nuotr.

Socialdemokratas Eduardas Šablinskas vėl siūlo Naujųjų metų išvakares paskelbti šventine diena.

Parlamentaras Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Darbo kodekso pataisos projektą su siūlymu gruodžio 31-ąją įtraukti į švenčių dienų, per kurias nedirbama, sąrašą.

Savo siūlymą parlamentaras argumentuoja tuo, jog pasirengimas Naujųjų metų sutikimui reikalauja laiko, todėl nemažai žmonių tą dieną „oficialiais ar neoficialiais būdais paverčia nedarbo diena“.

Pataisos aiškinamajame rašte jis pažymi, kad daugelis pasaulio valstybių oficialiai švenčia kalėdinį laikotarpį nuo gruodžio 24 dienos iki Naujųjų metų, todėl „apsisprendimas paskelbti gruodžio 31 diena nedarbo diena nebūtų išskirtinis“.

Socialdemokratas pastebi, kad Lietuva šiuo metu turi 14 švenčių dienų, tačiau iš jų trys visuomet yra sekmadieniais - Velykų sekmadienis, Motinos ir Tėvo dienos.

„Taip pat kasmet dalis švenčiu sutampa su savaitgaliais. Pavyzdžiui 2013 metais šventinių dienų bus 10, o 2014 metais tik 9“, - rašoma pataisos aiškinamajame rašte.

E.Šablinskas jau anksčiau siūlė gruodžio 31-ąją skelbti nedarbo diena, bet Seimas jo pataisai nepritarė ir projektą grąžino tobulinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų