Pereiti į pagrindinį turinį

Nacionalizuoja privačias mokyklas

2009-02-01 21:21
Nacionalizuoja privačias mokyklas
Nacionalizuoja privačias mokyklas / Shutterstock nuotr. Kai kurios privačios mokyklos Didžiojoje Britanijoje netrukus taps valstybinėmis.

Ekonominio sunkmečio karuselė pradeda suktis vis smarkiau. Po bankų ir automobilių pramonės milžinų atėjo laikas privačioms mokykloms. Šios taip pat panoro atsiduoti į valstybės rankas.

Įtakingas britų dienraštis "The Guardian" rašo, kad dėl ekonominės krizės nemažai tėvų nusprendė atsisakyti privačių mokyklų paslaugų, kiti – tiesiog nebeįstengia sumokėti įmokų už atžalų mokslą.

Dėl to ir privačioms mokykloms sekasi vis prasčiau. Penkios tokios mokymo įstaigos jau stojo prie bankroto slenksčio ir paprašė vyriausybės pagalbos.

Yra dar ir kita medalio pusė. Prastėjant Didžiosios Britanijos gyventojų finansiniai padėčiai, valstybinėse mokyklose darosi ankšta. Kai kuriose jų jau trūksta vietų. Taigi direktoriai naujus mokinius siunčia į kitas, kelis ar net keliolika kilometrų nuo vaikų gyvenamosios vietos nutolusias mokyklas.

Tiesa, Didžiosios Britanijos valdžia jau žino, kaip išspręsti šią problemą. Vyriausybė žada išpirkti bankrutuojančias mokymo įstaigas. Jos iš privačių taps valstybinėmis ir vaikams nereikės niekur kraustytis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų