Pereiti į pagrindinį turinį

Studentai tiesė tiltą į kokybiškas studijas

2013-08-23 12:26
Garbės nario statusas buvo suteiktas ilgamečiui prezidentui Dainiui Dikšaičiui

„Tiltas į kokybę“ – tokiu pavadinimu buvo pristatyta Klaipėdos universiteto Auloje vykusi Asamblėja. Grįžtamojo ryšio svarbą, gerinant studijų kokybę, įvardijantys studentai, švietimo bei valdžios atstovai penktadienį tiesė kelią kokybiškesnių studijų link.

Atidarymo metu, už visus nuopelnus ir studentams atvertas galimybes, garbės nario statusas buvo suteiktas ilgamečiui Studentų sąjungos prezidentui Dainiui Dikšaičiui. 2009 – 2013 metais šiai sąjungai vadovavęs jaunuolis pripažino nesitikėjęs ir nevertas juo tapti.

„Dabartinė jaunimo karta mėgsta greitį, anksčiau garbės narius inauguruodavo per jubiliejus, paskutinysis toks buvo prieš du metus“, – kalbėjo netikėtai garbės nariu tapęs D. Dikšaitis.

Pasak jo, per vadovavimo laiką teko patirti visko – dalyvauti ne tik oficialioje atstovybės pusėje, bet ir vakariniuose pasilinksminimuose bei gimtadieniuose bet kokiu oru.

Neslėpdamas ir tamsiosios kadencijos pusės, D. Dikšaitis prisiminė įvairius kaltinimus, įspėjimus ir parodytą tvirtą valią jiems atsispirti. Tačiau, pasak jo, nuo 2009-ųjų metų Lietuvos studentų gyvenimas tikrai pagerėjo.

„Tada studentai garsiai sakė – mes norime pokyčių, norime kokybiškesnio mokslo, kitokių vėjų. Norime, kad studentai būtų laikomi lygiaverčiais dalyviais ir nebūtų sprendžiama už juos. Nepatikėsit, per ketverius metus nuo 2009–ųjų pavyko pasistūmėti į priekį“, – sakė jis.

Norint neprarasti pagreičio tobulinant studentų gyvenimą, Asamblėjos metu buvo aptartos to strategijos ir galimybės.

Ypatingą dėmesį skyrę grįžtamojo ryšio svarbai formuoti, dalyviai aktyviai diskutavo apie būdus užtikrinti dialogą, pagrįstą ryšiu tarp aukštųjų mokyklų, studentų, valdžios, verslo atstovų ir kitų suinteresuotų šalių.

„Grįžtamasis ryšys turi ne tik praktinę, bet ir simbolinę reikšmę – tai akivaizdžiausia visų aukštojo mokslo kokybe suinteresuotų šalių bendravimo išraiška“, – tikino Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas.

Konferencijoje dalyvavo Švietimo ir mokslo viceministras R. Vaitkus, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė A. Pitrėnienė, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas P. Baršauskas ir kiti, garbingi svečiai.


Lietuvos studentų sąjungos Asamblėja „Tiltas į kokybę“ – tai tradicinis ir kasmetinis Studentų sąjungos organizuojamas renginys. Paskutinį vasaros savaitgalį studentų savivaldų, jaunimo organizacijų atstovai ir socialiniai partneriai jau 22 kartą buvo kviečiami į pajūryje vykusią edukacinę šventę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų