Pereiti į pagrindinį turinį

A.Zuokas: savivaldybė tikrina gydymo įstaigų viešuosius pirkimus

2011-08-18 16:48
A.Zuokas: savivaldybė tikrina gydymo įstaigų viešuosius pirkimus
A.Zuokas: savivaldybė tikrina gydymo įstaigų viešuosius pirkimus / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Vilniaus meras Artūras Zuokas sako, kad sostinės savivaldybė tikrina visus pastaruoju metu miesto gydymo įstaigų atliktus viešuosius pirkimus. Išvadas žadama pateikti kitą savaitę.
Portale delfi.lt skelbta, kad Karoliniškių poliklinika medikamentus ir įrangą perka iš direktorės vyro kompanijos - nuo to laiko, kai Jelena Kutkauskienė vadovauja šiai gydymo įstaigai, poliklinika su Kęstučio Kutkauskio valdoma įmone "Limeta" sudarė sutarčių už 2 mln. litų. Tyrimo dėl to ėmėsi ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

"Šiandien mes matome tam tikrus pažeidimus, kai viešieji pirkimai buvo vykdomi netgi nesilaikant tos tvarkos, kuri buvo patvirtinta savivaldybės tarybos arba administracijos lygiu", - ketvirtadienį žurnalistams sakė A.Zuokas.

Pasak jo, siekiant užtikrinti pirkimų skaidrumą ir išvengti interesų konfliktų, reikia pirkimus perkelti į elektroninę erdvę.

"Manome, kad tik perkėlus tokius pirkimus į elektroninę erdvę, bendradarbiaujant su centrine pirkimų organizacija, mes galime eliminuoti įvairiausius neskaidrius susitarimus, sandorius arba išvengti interesų konflikto", - teigė Vilniaus vadovas.

Anot mero, savivaldybės įmonės ir viešosios įstaigos pirkimus šitaip "vykdys priverstinai".
"Tikslas aiškus – kad visas paslaugas, prekes, vaistus (...) mūsų viešosios įstaigos, ypač sveikatos sistemos, pirktų elektroninėje erdvėje – organizuotųsi centrinės organizacijos tinklapyje ir pirkimai būtų vykdomi ten. Tikslas – pasiekti netgi 100 proc. pirkimų", - kalbėjo A.Zuokas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų