Quantcast

Driežai daug protingesni, nei manote

Tropiniai driežai pasižymi tuo, kad gali spręsti problemas ir prisiminti sprendimus. Gal tropiniai driežai ir lėti, bet tikrai ne kvaili, rašo „Duke Today“.

Naujo tyrimo duomenimis driežai gali spręsti problemas taip pat kaip paukščiai, žinduoliai.Duke universiteto mokslininkai nustatė, kad driežai puikiai susidoroja su užduotimis, su kuriomis anksčiau nebuvo susidūrę.

Nauji tyrimo rezultatai kelią iššūkį įsigaliojusiam mąstymui, kad ropliai turi ribotus kognityvinius sugebėjimus ir metodus maistui rasti.

Mokslininkai atliko tyrimą su mediniais blokeliais su duobutėmis. Vienas blokelis buvo tuščias, o kitas – su vikšru, tačiau uždengtas. Driežai sugebėjo atsidengti blokelį, kad pasiimtų maistą. Taip pat driežai išmoko pajusti sąsają tarp maisto ir blokelio uždangalo spalvos.

Atidengę ne tą blokelį ir negavę maisto, driežai išmoko atskirti, po kurios spalvos uždangalu jie galės rasti pasisotinimo šaltinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pamąstymui

Pamąstymui portretas
Visi gyviai daug protingesni, nei dauguma žmonių mano. Bet žmonės daug kvailesni, nei mano esantys, kad tai pastebėtų ir suvoktų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių