Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkijos vadovai kaltina vienas kitą girtuokliavimu

2009-04-23 20:03
Lenkijos vadovai kaltina vienas kitą girtuokliavimu
Lenkijos vadovai kaltina vienas kitą girtuokliavimu / "Reuters" nuotr.

Niekam nėra paslaptis, kad Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis nemėgsta premjero Donaldo Tusko. Artėjant rinkimams į Europos Parlamentą, tarp dviejų politikų įsižiebė naujas karas. Šįkart dėl alkoholio.

Vasario mėnesį D.Tusko partija pareiškė, kad prezidento administracija už 700 eurų (2,4 tūkst. litų) nusipirko degtinės ir viskio mažais buteliukais, kokius dažnai renkasi žmonės, norintys nuslėpti silpnybę alkoholiui.

Prezidento kanceliarija į šiuos kaltinimus atsakė tokiu pareiškimu: „Sužinojome, kad ministro pirmininko administracija vynui išleido 16 tūkst. eurų (55 tūkst. litų).“

Brolių Kaczynskių konservatorių partija prieš kelias savaites per televiziją paleido reklaminius filmukus, kuriuose D.Tusko partijos nariai kaltinami kyšininkavimu ir protegavimu. Vienas iš „įtariamųjų“, vyndarys ir įtakingas Pilietinės platformos narys Januszas Palikotas atvirai apkaltino prezidentą alkoholizmu ir pareikalavo, kad medikai patikrintų šalies vadovo sveikatą.

Alkoholio karas tęsiasi. Jį dar labiau pakurstė konservatorių partijos narys Marekas Latas, neseniai sustabdytas kelių policijos, nes vairavo neblaivus. Iš pradžių politikas teisinosi, kad privalgė obuolių, bet vėliau prasitarė, kad išvakarėse neatsisakė „kelių stikliukų“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų