Pereiti į pagrindinį turinį

Sukurtas permatomas elementas

2011-07-26 18:13
Sukurtas permatomas elementas
Sukurtas permatomas elementas / Stanford University nuotr.

Ateityje žmonėms gali tekti naudotis technika, kurios dalys bus nematomos. Galite įsivaizduoti išmanųjį telefoną, kuris atrodys kaip permatomo plastiko gabalas. Tokia ateitis jau netoli, nes mokslininkams pavyko sukurti permatomą ir lankstų ličio elementą, praneša msnbc.msn.com.

Tokio tipo elementas naudojamas įkrauti tokius prietaisus kaip mobilieji telefonai. Žinoma, mobiliuosiuose telefonuose jau yra permatomų detalių, tokių kaip ekranas, tačiau permatomo elemento mokslininkams dar nebuvo pavykę sukurti.

„Jei pažiūrėtumėte į elemento elektrodą, jis yra juodas, nepermatomas“, - msnbc.msn.com žurnalistui teigė nanomedžiagų mokslininkas Yi Cui, dirbantis Stanfordo universitete.

Permatomą elementą mokslininko komandai pavyko panaudojant nanoskalės gaminimo techniką. Mokslininkai suko silikono subtratą su nano dydžio grioveliais, kurie buvo pripildyti aktyvios elektrodų medžiagos.

„Kai griovelio plotis yra mažesnis nei gali pastebėti žmogaus akis, jis yra permatomas“, - aiškino mokslininkas.

Naujo elemento kūrėjai teigė, kad sudėjus kelius tokius elementus gali būti padidintas energijos kiekis ir nuo to nenukenčia permatomumas. Elementas taip pat yra lankstus, tai suteikia dar daugiau galimybių jam panaudoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų