Pereiti į pagrindinį turinį

Vardus besirenkantys būsimi tėvai vis dažniau pasikliauja „Google“

2011-11-29 19:12
Vardus besirenkantys būsimi tėvai vis dažniau pasikliauja „Google“
Vardus besirenkantys būsimi tėvai vis dažniau pasikliauja „Google“ / Shutterstock nuotr.

Pasaulyje populiarėja dar negimusių kūdikių vardų paieška internete – taip tėvai bando išvengti vardų, susijusių su nemaloniais interneto paieškos rezultatais.

Kiti tėvai bando surasti kuo unikalesnį vardą būsimam savo vaikui tam, kad jo vardas būtų lengvai randamas „Google“ paieškos rezultatuose.

„Vaikų vardų žinyno“ autorė Laura Wattenberg sakė, kad skaitmeniniame pasaulyje unikalumo poreikis tarp kūdikių laukiančių šeimų sukurstė „tylią konkurenciją.“

„Renkantys vardą tėvai, atlikę numatyto vardo paiešką, kartais sako: „O ne, šis vardas jau užimtas. Tokį vardą jau turi trys kiti žmonės.“

Amerikiečių pora Lecia ir Thoras Kaslofsky pakeitė vardo, kurį jie norėjo duoti savo dukteriai, rašybą. „Kalia“ jie pakeitė į „Kaleya“, nes atlikę paiešką pagal pirmąjį vardą rado striptizo šokėjų nuotraukų ir tinklalapių.

„Nenorėjome, kad dukra būtų primesta „Google“ tapatybė, su kuria jai reikėtų kovoti“, – sakė jie.

Tėvams skirtam tinklalapiui „LilSugar“ buvo atliktas nedidelės apimties tyrimas. Jis parodė, kad 64 proc. iš jame dalyvavusiųjų prieš galutinai apsispręsdami dėl savo kūdikio vardo atliko to vardo paiešką internete.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų