Pereiti į pagrindinį turinį

Vokiečių mokslininkai patikslino palydovo ROSAT kritimo datą

2011-10-19 19:34
Vokiečių mokslininkai patikslino palydovo ROSAT kritimo datą
Vokiečių mokslininkai patikslino palydovo ROSAT kritimo datą / dlr.de iliustr.

Vokietijos aeronautikos ir kosmonautikos agentūra patikslino palydovo ROSAT kritimo datą. Vokiečių mokslininkai teigia, kad palydovas nukris kažkada tarp spalio 21 ir spalio 24 d.

Šio palydovo kritimas yra laikomas pavojingesniu nei prieš mėnesį kritęs UARS palydovas. ROSAT sveria apie 2,4 tonos, po įėjimo į atmosferą metu Žemę gali pasiekti 1,6 tonos nuolaužų. Palyginimui: UARS kritimo Žemę pasiekė „tik“ 800 kg nuolaužų. Be to, vokiečių mokslininkai tikimybę, kad nuolauža pataikys į žmogų yra 1 iš 2000. UARS kritimo metu, ši tikimybė buvo 1 iš 3200.

Palydovas buvo paleistas 1990 m. ir buvo naudojamas kosminei rentgeno spinduliuotei tirti. ROSAT buvo nurašytas 1998 m. Pirma buvo planuota, kad nustojus veikti palydovui jį paims daugkartinio naudojimo erdvėlaiviai „Shuttle“, bet šie šiemet baigė savo tarnybą NASA, ir neliko nieko kita kaip tik laukti jo kritimo.

Palydovas skrieja virš žemės tarp 53 laipsnių Šiaurės ir Pietų platumų - tai didžiulė teritorija, todėl nuolaužos galėtų kristi bet kur.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų