Pereiti į pagrindinį turinį

Mūsų kiemas pavirto šunų išviete. Ką daryti?

2010-05-07 12:34
Mūsų kiemas pavirto šunų išviete. Ką daryti?
Mūsų kiemas pavirto šunų išviete. Ką daryti? / Ingridos Žirlienės nuotr.

Jau keleri metai, kaip mūsų kiemas virto šunų išviete. Nei vaikams, nei suaugusiesiems čia nebeliko švarios vietos. Savo augintinių išmatas surenka tik kai kurie šunų šeimininkai, tačiau dauguma to nedaro.

Balandžio viduryje mūsų kiemsargė kruopščiai išvalė kiemą, tačiau šalia esančiame name Taikos pr. 37 gyvenantis dešimtokas piktybiškai 3-4 kartus per dieną prie mūsų namo išleidžia du nemažus šunis, kurie pridergia prie laiptinių. Kaimynai kreipėsi į policiją. Po pareigūnų apsilankymo paauglys kelias dienas šunis vedžiojosi su pavadėliais, bet juos vis tiek atvesdavo prie mūsų laiptinių. Nepilnametis įžūlus, į kaimynų išsakytas pastabas atsako grasinimais. Kodėl mes turime gyventi tarp šunų išmatų?

Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Indrė Bušininkaitė:

- Minėtu atveju gyventojams patarčiau kreiptis į viešosios tvarkos tarnybą arba viešąją policiją. Pažeidėjui bus surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas už Kauno miesto gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimus. Ir nors taisyklėse tiksliai nenurodyta, ką su savimi turi nešiotis augintinio savininkas, čia aiškiai pabrėžiama, kad lauke paliktus ekskrementus jis privalo surinkti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų