Pereiti į pagrindinį turinį

A. Zuokas: sveikinu A. Kubiliaus pareiškimą

2024-09-06 16:57

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininkas Artūras Zuokas pabrėžė, kad vienas svarbiausių Lietuvos saugumo prioritetų visuomet buvo siekis, jog Europos Sąjunga taptų ne tik ekonomine, bet ir gynybine sąjunga. Todėl A. Zuokas išreiškė palaikymą Lietuvos deleguoto eurokomisaro Andriaus Kubiliaus pareiškimui dėl būtinybės ES tapti gynybine sąjunga. A. Zuokas pažymėjo, kad šis tikslas yra ilgalaikė partijos „Laisvė ir teisingumas“ pozicija, įtvirtinta rinkimų programoje.

S. Lisausko / BNS nuotr.

„Sveikinu A. Kubiliaus pareiškimą, nes mūsų partija pirmoji savo programoje akcentavo, jog ES turi tapti stipria gynybine sąjunga. Pastarųjų metų įvykiai, ypač Rusijos agresija prieš Ukrainą, aiškiai parodė, kad vieninga gynybos politika yra neatsiejama nuo bendros Europos saugumo vizijos. Šiandien, kai geopolitinė situacija yra tokia sudėtinga, stipri ir vieninga ES gynyba tampa būtinybe, o ne pasirinkimu,“ – sakė A. Zuokas.

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ rinkimų programoje vienas iš svarbiausių prioritetų yra Europos gynybinės integracijos stiprinimas, siekiant sukurti bendrą ES gynybos struktūrą. „Lietuva turi būti aktyvi tokios sąjungos kūrimo dalyvė, o ES – tapti gynybine jėga, kuri pati gali užtikrinti savo valstybių narių saugumą. Pagrindiniai gynybiniai pajėgumai turi būti sutelkti ne Europos vidury, o ten, kur kyla didžiausiais agresijos pavojus,“ – pridūrė partijos lyderis.

A. Zuokas taip pat pabrėžė, kad ES turėtų imtis veiksmų ir bendros išorės sienos apsaugos stiprinimo, siekiant apsisaugoti nuo hibridinių atakų bei kitų saugumo iššūkių. „Tikiuosi, kad naujai suformuota Europos Komisija taip pat sieks įgyvendinti bendrą sienų apsaugos politiką, kuri užtikrintų mūsų piliečių saugumą ir efektyvų atsaką į grėsmes iš išorės,“ – teigė A. Zuokas.

Partija „Laisvė ir teisingumas“ nuosekliai pasisako už stiprią ir vieningą Europą, gebančią apsaugoti savo piliečius ir užtikrinti taiką bei saugumą visame žemyne.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų