Pereiti į pagrindinį turinį

Dingęs per 60 sekundžių: automobilių vagystė telefono žinutėmis

2011-08-23 13:25
Dingęs per 60 sekundžių: automobilių vagystė telefono žinutėmis
Dingęs per 60 sekundžių: automobilių vagystė telefono žinutėmis / Gamintojo nuotr.

Pamiršote automobilio raktus? Greitai tai bus nesvarbu, jei tik turėsite šalia nešiojamą kompiuterį. Tačiau tuo gali pasinaudoti ir ilgapirščiai. „Black Hat“ kompiuterinės apsaugos konferencijos dalyviai pademonstravo, kaip galima įsilaužti į 1998 metų „Subaru Outback“ naudojant kompiuterį. Per minutę vyrai suranda automobilio apsaugos sistemos modulį, jį „nulaužia“ ir per atstumą užveda automobilį.

iSEC darbuotojai Donas Bailey‘as ir Matas Solnikas aiškina, kad įsilaužti į automobilį galima, nes jo signalizacija priklauso nuo mobiliojo ryšio ir satelitų tinklų, kurie gali priimti komandas mobiliojo telefono žinutėmis. Prietaisai, prisijungiantys per mobilųjį telefoną ar satelito tinklą, yra susieti su kodu, kaip telefono numeris ar internetinis adresas. Jei vagys išsiaiškina numerį ar adresą tam tikro automobilio, jie gali naudoti kompiuterį, kad automobiliui būtų nusiųstos komandos, jis atsirakintų ar užsivestų.

Didžiausia problema yra ta, kad blokuoti žinutes yra gana sunku, nebent nenorima negauti išviso jokių žinučių, tuo tarpu ir telefonu. 

Nors galimybė pavogti automobilį telefono žinute yra, apsaugos specialistai sako, kad tai nebus lengva užduotis, nes nėra taip lengva išsiaiškinti automobilio „numerį“ ar „adresą“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų