Pereiti į pagrindinį turinį

Joninių savaitgalį - rūpestis dėl paliktų namų

2010-06-22 14:40
Joninių savaitgalį - rūpestis dėl paliktų namų
Joninių savaitgalį - rūpestis dėl paliktų namų / Kęstučio Cemnolonskio nuotr.

Artėjant ilgajam Joninių savaitgaliui pastebimai padaugėjo gyventojų užklausų dėl trumpalaikio turto draudimo, praneša draudimo bendrovė. 

„Ilgasis Joninių savaitgalis, kurio metu dauguma žmonių išvažiuoja į sodybas, kaimus, prie ežerų ar į pajūrį, kelia ne tik džiaugsmą, bet ir rūpestį. Žmonės prieš išvykdami iš namų nori būti tikri, kad namai liks saugūs, todėl gyventojai aktyviai teiraujasi dėl turto draudimo trumpam 4-5 dienų laikotarpiui“, -  sako bendrovės „BTA Draudimas“ Turto draudimo vyriausia specialistė Dalia Strazdienė. 

Išvykus pasisvečiuoti, žmonėms neramu dėl palikto būsto saugumo, nes atsitikus nelaimei, pavyzdžiui, trūkus vamzdžiui, niekas negali pasirūpinti nelaimės padarinių likvidavimu. Tokiu atveju nuostoliai būna kur kas didesni. Draudimo žmonės teiraujasi ir dėl didesnės vagysčių bei apiplėšimų rizikos. 

„Paprastai draudimo bendrovės rekomenduoja drausti turtą ilgesniam laikotarpiui nei kelios dienos, nes švenčių ir ilgų savaitgalių per metus – ne vienas, o nelaimė gali įvykti bet kada, todėl turto apsaugą verta turėti visus metus. Be to, draustis trumpam laikotarpiui yra tikrai brangiau nei metams”, - apie ilgalaikio draudimo vertę pasakoja D.Strazdienė.

Draudimo bendrovė praneša, kad jau per praėjusią savaitę BTA užregistravo 21 proc. daugiau besiteiraujančių savaitgaliniu turto draudimu nei įprastai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų