Pereiti į pagrindinį turinį

"Baltijos NSO" pateikė staigmeną

2012-06-28 23:59

Švedijos narai, bandantys ištirti Baltijos jūros dugne pernai aptiktą kosminį erdvėlaivį primenantį objektą, susidūrė su mįslingu reiškiniu. Vos priartėjus prie "Baltijos NSO" praminto objekto nustoja veikti tyrinėtojų įranga.

"Visi elektroniniai prietaisai – įskaitant vaizdo kameras ir palydovinius telefonus – nustojo veikti, kai buvome virš objekto, – pasakojo jūros tyrinėtojų komandos "Ocean X" narys Stefanas Hogerbornas. – Kai atsitraukėme per 200 m, jie įsijungė, o kai dar kartą grįžome – vėl išsijungė."

Kitas naras Peteris Lindbergas pasakojo: "Patyrėme tokių dalykų, kokių negalėjau įsivaizduoti. Buvau didžiausias skeptikas komandoje. Tikėjausi dugne pamatyti paprastą akmenį, uolą ar uolienų atodangą, bet nieko panašaus. Turiu pasakyti, kad tokio dalyko dar niekad nesu patyręs."

"Ocean X" narys Dennisas Åsbergas spėliojo, kad tai gali būti kas nors labai unikalaus: asteroidas, vulkanas, Šaltojo karo laikų povandeninis laivas ar netgi NSO.

18 m skersmens mįslingas objektas 92 m gylyje Botnijos įlankoje tarp Suomijos ir Švedijos aptiktas pernai gegužę. Jūros tyrinėtojai hidrolokatoriuje pamatė objektą, panašų į erdvėlaivį "Millennium Falcon" iš legendinės George'o Lucaso kino epopėjos "Žvaigždžių karai", ir maždaug 300 m ilgio "stabdymo juostą". "Ocean X" komanda tuomet neturėjo nei laiko, nei lėšų objektui detaliau tyrinėti, todėl prie jo grįžo tik šiemet.

Fantastinėmis versijomis dėl šio atradimo tiki ne visi. Kai kurie skeptikai teigia, kad hidrolokatoriai nėra labai tikslūs ir anksčiau ne kartą apgaudavo. Jų rodyti mįslingi objektai tebuvo keistos formos, bet natūralios kilmės uolienų dariniai.

Visgi "Ocean X" komanda nepraranda entuziazmo. Juolab Baltijos jūra tokiems tyrinėtojams yra tikras lobynas, nes, anot specialistų, jūros dugne gali būti net iki 100 tūkst. laivų nuolaužų.

"Ocean X" pagamino povandeninį aparatą, kuriuo ateityje tiksi leisti turistus į dugną, kad jie savo akimis pamatytų neįprastą objektą. O artimiausiomis savaitėmis narai ketina atnaujinti šio objekto tyrinėjimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų