Pereiti į pagrindinį turinį

„Brexit“ derybose finansų įmonės iš T. May lengvatų nesulauks

2016-10-04 14:56 diena.lt inf.

Didžiosios Britanijos vyriausybė derybose su Briuseliu dėl šalies išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) - vadinamojo „Brexit“ - neketina teikti pirmenybės finansų sektoriaus apsaugai, praneša agentūra „Bloomberg“, remdamasi šaltiniais britų premjerės Theresos May (Teresos Mei) administracijoje.

Theresa May
Theresa May / Scanpix nuotr.

Pasak šaltinių, D. Britanijos finansų įmonės iš T. May ypatingų lengvatų nesulauks.

Ji taip pat neketina skirti ypatingo dėmesio britų verslo reikalavimui sudaryti su Briuseliu tarpinį prekybos susitarimą, kuris leistų palengvinti pereinamąjį šalies pasitraukimo iš bloko laikotarpį, teigia šaltiniai.

T. May pozicija gerokai skiriasi nuo jos pirmtako Davido Camerono (Deivido Kamerono) nuomonės, rašo „Bloomberg“ ir primena, kad D. Cameronas ne kartą buvo įspėjęs apie didžiules problemas, kurias „Brexit“ kelia ir finansų sektoriui, ir visai šalies ekonomikai. Finansų sektoriuje užimta apie 1,1 mln. žmonių ir jam tenka beveik 12 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP).

Rinkose nerimaujama, kad T. May ryžtingai gins D. Britanijos pozicijas imigracijos, įstatymų kūrimo ir biudžeto srityse ir dėl to bus priversta nusileisti Briuseliui laisvo britų verslo priėjimo prie bendros Europos rinkos klausimu.

Praėjusį sekmadienį T. May paskelbė, kad derybas dėl išstojimo iš ES šalies vyriausybė pagal Lisabonos sutarties 50-ąjį straipsnį ketina inicijuoti iki 2017 metų kovo mėnesio.

Pagal minėtą straipsnį, kuriuo reglamentuojamas šalies pasitraukimas iš ES, deryboms skiriami dveji metai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų