Pereiti į pagrindinį turinį

D. Trumpas atsisako atskleisti savo planą, kaip užbaigti karą Ukrainoje

2024-09-04 19:31 diena.lt inf.

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pareiškė, kad turi planų, kurie „garantuotai“ padėtų užbaigti karą Ukrainoje, tačiau juos atskleis tik tuo atveju, jei lapkritį laimės Jungtinių Valstijų prezidento rinkimus.

Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AP nuotr.

Buvęs JAV prezidentas ir dabartinis Respublikonų partijos kandidatas kovos su demokrate viceprezidente Kamala Harris (Kamala Haris).

„Jei laimėsiu, kaip išrinktasis prezidentas garantuotai sudarysiu susitarimą. Tai karas, kurio neturėjo būti“, – sakė D. Trumpas antradienį pasirodžiusiame Lexo Fridmano (Lekso Fridmano) tinklalaidės epizode.

„Turiu labai tikslų planą, kaip sustabdyti Ukrainą ir Rusiją, ir turiu tam tikrą idėją – gal ne planą, bet idėją – dėl Kinijos“, – pridūrė jis.

„Bet aš negaliu jums atskleisti tų planų, nes jei atskleisiu jums tuos planus, negalėsiu jų panaudoti, jie patirs didelę nesėkmę. Žinote, dalis to yra netikėtumas, tiesa?“ – kalbėjo jis.

Šie komentarai atkartoja D. Trumpui ištikimų Kongreso narių žingsnį šių metų pradžioje, kai jie sužlugdė dvipartinį imigracijos planą, nes nenorėjo, kad Joe Bideno (Džo Baideno) ir K. Harris administracija užsitarnautų nuopelnus sprendžiant vieną svarbiausių 2024 metų rinkimų klausimų.

Nuo 2022 metų per karą Ukrainoje žuvo tūkstančiai karių ir civilių, o Vakarai įvedė Rusijai sankcijas.

D. Trumpas yra sulaukęs kritikos dėl to, kad ne kartą gyrė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Tinklalaidėje jis sakė, kad krizė Ukrainoje gali virsti „trečiuoju pasauliniu karu“ ir kad keli karštieji pasaulio taškai verda, nes „Amerika nerodo lyderystės“.

K. Harris savo ruožtu pasmerkė D. Trumpo pagyrimus V. Putinui ir praėjusį mėnesį Demokratų nacionaliniame suvažiavime teigė tvirtai palaikysianti Ukrainą ir pareiškė: „Nesitaikstysiu su tironais ir diktatoriais.“

Daugiau naujienų