Pereiti į pagrindinį turinį

Delikatesas – mėsa iš gyvūno, aptinkamo sąvartynuose: ar ragautumėte?

2024-04-17 09:37
LNK inf.

Vienoje Vokietijos mėsinių išpopuliarėjo naujoviškos dešrelės iš plėšriųjų žinduolių, dažnai aptinkamų priemiesčių sąvartynuose – meškėnų. Ir pardavinėjamos ne vien dešrelės. Koks skonis ir ką apie tai mano patys meškėnų gynėjai? Atsakymai daugelį nustebins.

Delikatesas – mėsa iš gyvūno, aptinkamo sąvartynuose: ar ragautumėte?
Delikatesas – mėsa iš gyvūno, aptinkamo sąvartynuose: ar ragautumėte? / LNK stop kadras

Saksonijos Anhalto žemės mėsinėje yra visko, ko gali užsimanyti meškėnų valgytojai. Michael Reiss – pirmas mėsininkas, ėmęs prekiauti meškėnų mėsa. Tiekti ją mėgsta su spanguolių ir garstyčių padažu.

„Nė nepasakytum, kad tai meškėnas“, – stebėjosi  moteris.

„Primena kiaulieną“, – sakė vyras.

„Kai jie šilti, atsiskleidžia daugiau skonio, nes meškėno mėsa labai minkšta. Šie žvėreliai turi daug riebalų“, – aiškino M. Reiss.

„Skonis geras, nė nebūčiau pagalvojusi. Mielai pirkčiau“, – teigė moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Tačiau mėsininkui rūpi ne tik geras skonis. Vokietijoje yra prisiveisę 1,5 mln. meškėnų ir jie beveik neturi priešų, tad puldinėja lizdus ir vis dažniau veržiasi į priemiesčius.

Tad meškėnai – medžiotojų taikiklyje.

„Geriau, kai meškėnai nušaunami ir suvalgomi. Tuomet jie bent jau pasitarnaus žmonėms, nei bus tiesiog išmetami lauk į sąvartynus pūti“, – kalbėjo meškėnų apsaugos specialistė Stefanie Kieren.

„Meškėnai yra išteklius“, – sako M. Reiss.

Beje, daugumą plėšrūnų jis nušauna pats.

„Man pasisekė, kad turiu puikius medžioklės plotus ir 90 proc. meškėnų sumedžioju pats“, – džiaugėsi M. Reiss.

Meškėnai – vieniems kenkėjai, mėgstantys raustis miestų sąvartynuose, o kitiems – delikatesas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų