Pereiti į pagrindinį turinį

Delikatesas – mėsa iš gyvūno, aptinkamo sąvartynuose: ar ragautumėte?

2024-04-17 09:37
LNK inf.

Vienoje Vokietijos mėsinių išpopuliarėjo naujoviškos dešrelės iš plėšriųjų žinduolių, dažnai aptinkamų priemiesčių sąvartynuose – meškėnų. Ir pardavinėjamos ne vien dešrelės. Koks skonis ir ką apie tai mano patys meškėnų gynėjai? Atsakymai daugelį nustebins.

LNK stop kadras

Saksonijos Anhalto žemės mėsinėje yra visko, ko gali užsimanyti meškėnų valgytojai. Michael Reiss – pirmas mėsininkas, ėmęs prekiauti meškėnų mėsa. Tiekti ją mėgsta su spanguolių ir garstyčių padažu.

„Nė nepasakytum, kad tai meškėnas“, – stebėjosi  moteris.

„Primena kiaulieną“, – sakė vyras.

„Kai jie šilti, atsiskleidžia daugiau skonio, nes meškėno mėsa labai minkšta. Šie žvėreliai turi daug riebalų“, – aiškino M. Reiss.

„Skonis geras, nė nebūčiau pagalvojusi. Mielai pirkčiau“, – teigė moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Tačiau mėsininkui rūpi ne tik geras skonis. Vokietijoje yra prisiveisę 1,5 mln. meškėnų ir jie beveik neturi priešų, tad puldinėja lizdus ir vis dažniau veržiasi į priemiesčius.

Tad meškėnai – medžiotojų taikiklyje.

„Geriau, kai meškėnai nušaunami ir suvalgomi. Tuomet jie bent jau pasitarnaus žmonėms, nei bus tiesiog išmetami lauk į sąvartynus pūti“, – kalbėjo meškėnų apsaugos specialistė Stefanie Kieren.

„Meškėnai yra išteklius“, – sako M. Reiss.

Beje, daugumą plėšrūnų jis nušauna pats.

„Man pasisekė, kad turiu puikius medžioklės plotus ir 90 proc. meškėnų sumedžioju pats“, – džiaugėsi M. Reiss.

Meškėnai – vieniems kenkėjai, mėgstantys raustis miestų sąvartynuose, o kitiems – delikatesas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų