Pereiti į pagrindinį turinį

Ekspremjeras bausmės neišvengs?

2009-10-22 23:59

Paryžiaus prokuroras antradienį sakė, kad buvęs Prancūzijos vyriausybės vadovas Dominique'as de Villepinas kaltas dėl sąmokslo apšmeižti Nicolas Sarkozy prieš jam tampant prezidentu, ir paragino teismą skirti jam lygtinę 18 mėnesių įkalinimo bausmę.

Savo baigiamojoje kalboje po mėnesį trukusio teismo proceso prokuroras Jeanas Claude'as Marinas taip pat pareikalavo skirti 45 tūkst. eurų (apie 155 tūkst. litų) baudą D.de Villepinui, kuris neigia padaręs ką nors neteisėta ir kaltina N.Sarkozy vadovaujant prieš jį pradėtai vendetai.

55-erių buvęs premjeras kaltinamas sąmokslu 2004 m. diskredituoti N.Sarkozy ir sužlugdyti jo viltis tapti prezidentu, kai juodu įnirtingai kovojo dėl savo partijos paskyrimo kandidatu į šalies vadovo postą 2007-ųjų rinkimuose.

J.C.Marinas sakė, kad nors D.de Villepino dalyvavimas nusikalstamame susitarime nebuvo iš anksto apgalvotas, ekspremjeras nesiėmė veiksmų, kad sužlugdytų sąmokslą suteršti N.Sarkozy reputaciją pasinaudojant suklastotais dokumentais. Tokiu būdu jis esą tapo tyliu nusikaltimo bendrininku.

"N.Sarkozy pažadėjo pakabinti mane ant mėsininko kablio. Matau, šis pažadas buvo įvykdytas", – atsikirto D.de Villepinas.

Jis teismui sakė, jog buvo informuotas apie minėtus dokumentus, tačiau nežinojo, kad jie buvo suklastoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų