Pereiti į pagrindinį turinį

ES teismas panaikino „Google“ už konkurencijos įstatymų pažeidimus skirtą baudą

2024-09-18 11:31 diena.lt inf.

Europos Sąjungos Bendrasis Teismas trečiadienį panaikino 1,49 mlrd. eurų baudą, kurią Briuselis skyrė „Google“ už nesąžiningą konkurenciją.

Pixabay nuotr.

Teismas pranešė, kad panaikina 2019 metais Europos Komisijos skirtą baudą.

„Bendrasis Teismas panaikina visą (Europos) Komisijos (EK) sprendimą“, – sakoma Liuksemburge įsikūrusio teismo pareiškime ir priduriama, kad „institucija savo vertinime padarė klaidų“.

Komisijos sprendimas buvo susijęs su siaura „Google“ reklamos verslo dalimi: skelbimams, kuriuos JAV technologijų milžinė pardavinėjo šalia „Google“ paieškos rezultatų trečiųjų šalių svetainėse.

Prievaizdas nustatė, kad „Google“ į savo sutartis įtraukė išskirtinumo sąlygas, pagal kurias šiose svetainėse buvo draudžiama skelbti panašius „Google“ konkurentų parduodamus skelbimus.

Skirdama baudą EK, kuri yra pagrindinė bloko antimonopolinė institucija, teigė, kad dėl tokio „Google“ elgesio reklamuotojai ir svetainių savininkai turėjo mažiau galimybių rinktis ir, tikėtina, turėjo brangiau mokėti, o šios išlaidos turėjo atsidurti ant vartotojų pečių.

Pastaraisiais metais EK, siekdama reguliuoti interneto paslaugas ir geriau apsaugoti Europos vartotojus bei verslą, skyrė baudas kelioms amerikiečių didžiosioms technologijų bendrovėms.

Pernai ES priėmė Skaitmeninių paslaugų aktą ir Skaitmeninių rinkų aktą, kuriais kovojama su neteisėtu interneto turiniu ir nustatomi nauji griežti apribojimai interneto milžinėms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų