Pereiti į pagrindinį turinį

„ExxonMobil“: 2050 metais naftos paklausa pasaulyje bus artima dabartiniam lygiui

2024-08-27 15:56 diena.lt inf.

Nepaisant pažangos atsinaujinančiosios energijos srityje, naftos paklausa pasaulyje iki 2050 metų greičiausiai nesumažės, prognozuoja JAV naftos ir dujų milžinė „ExxonMobil“, savo prognozes pagrindžianti didėjančiu gyventojų skaičiumi ir energijos poreikiu visame pasaulyje.

Scanpix nuotr.

„ExxonMobil“ savo naujausioje ataskaitoje teigia, kad „naftos paklausa po 2030 metų ir iki 2050 metų išliks didesnė nei 100 mln. barelių per dieną“.

Tai maždaug atitiktų pernykštę naftos paklausą, kuri, Tarptautinės energetikos agentūros (TEA) duomenimis, sudarė 102,2 mln. barelių per dieną.

„ExxonMobil“ numatoma paklausa yra gerokai didesnė už prognozuojamąją konkurentės BP, kuri anksčiau šiais metais skelbė, kad naftos paklausa iki 2050 metų gali sumažėti iki maždaug 75 mln. barelių per dieną.

„ExxonMobil“ savo ataskaitoje apytikriai apskaičiavo, kad šiuo metu maždaug 4 mlrd. žmonių visame pasaulyje neturi galimybės gauti jiems reikalingos energijos.

Prognozuojama, kad iki 2050 metų pasaulio gyventojų skaičius padidės nuo aštuonių iki beveik 10 mlrd., todėl, pasak bendrovės, „bendras energijos suvartojimas pasaulyje nuo dabar iki 2050 metų, kaip prognozuojama, padidės 15 proc.“, kad būtų galima tenkinti pagrindinius pasaulio energijos poreikius.

„Svarbus vaidmuo teks atsinaujinantiesiems energijos šaltiniams, – pažymėjo bendrovė. – Taip pat ir naftai bei gamtinėms dujoms.“

„ExxonMobil“ skaičiavimais, iki 2050 metų nafta ir gamtinės dujos vis dar sudarys daugiau nei pusę pasaulio energijos rūšių derinio, net ir tada, kai plintant elektra varomoms transporto priemonėms mažės benzino poreikis degalinėse.

„Didžioji dalis pasaulio naftos yra ir bus naudojama pramoniniams procesams, pavyzdžiui, apdirbamajai gamybai ir chemijos produktų gamybai, taip pat sunkiajam transportui, pavyzdžiui, laivybai, sunkvežimiams ir aviacijai“, – pažymėjo bendrovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų