Pereiti į pagrindinį turinį

Įdomiausi 2012-ųjų kuriozai pasaulyje (apžvalga)

Įdomiausi 2012-ųjų kuriozai pasaulyje (apžvalga)
Įdomiausi 2012-ųjų kuriozai pasaulyje (apžvalga) / Reuters/Scanpix nuotr.

Be krizių ir politinių batalijų, 2012-ieji padovanojo ir didelę dozę juoko. Šypsotis ir kvatoti vertė tiek žymūs politikai, tiek netikėtai išgarsėję eiliniai žmonės.

G.W.Busho mokinys

Tie, kurie pasiilgo „bušizmų“, praėjusiais metais turėjo ne vieną progą gerai pakvatoti. Nesąmonių meistro titulą iš George'o W.Busho pabandė atimti kitas respublikonas, nesėkmingai į JAV prezidento postą kandidatavęs buvęs Masačusetso gubernatorius Mittas Romney.

Rugsėjį per lėšų rinkimo renginį Kalifornijoje jis pasakojo apie orlaivio, kuriuo skrido jo žmona Ann, avarinį tūpimą dėl elektros gedimo ir piktinosi, kodėl lėktuvuose neatsidaro iliuminatoriai.

„Kai lėktuve kyla gaisras, nėra kur bėgti, iš tikrųjų nėra. Iš lauko į lėktuvo vidų neįmanoma įsileisti jokio deguonies, nes iliuminatoriai neatsidaro. Nežinau, kodėl jie neatsidaro. Tai tikra problema. Tai labai pavojinga. Ji kosėjo ir trynė akis. Laimė, pilotui ir antrajam pilotui pakako deguonies, kad jie saugiai nutupdytų lėktuvą Denveryje. Ji gyva ir sveika“, – dėstė M.Romney.

Į šį pasisakymą šmaikščiai reagavo Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas ir pasiūlė JAV respublikonui skraidyti rusišku lėktuvu „An-2“, kuriame skrendant kartais ir durys atsilapoja.

Bedarbis milijonierius

Liepą viešėdamas Izraelyje M.Romney atvirai džiaugėsi galėdamas aplankyti šios šalies „sostinę“ Jeruzalę. O rugpjūtį reikšdamas užuojautą Viskonsino šventyklos žudynių aukų artimiesiems, jis supainiojo sikhus su šeichais.

„Kiek anksčiau buvau Čikagoje. Ten tylos minute pagerbėme žmones, kurie neteko gyvybės toje šeichų šventykloje“, – kalbėjo politikas.

„Pabrėžiau, kad tai buvo tragedija dėl daugybės priežasčių. Tarp jų yra tas faktas, kad šeichų žmonės yra vieni taikiausių asmenų, kokius tik galima įsivaizduoti, kaip ir jų tikėjimas“, – tęsė kalbą respublikonų kandidatas į prezidentus.

Floridoje kreipdamasis į bedarbius rinkėjus M.Romney, kurio turtas vertinamas 200 mln. dolerių, pareiškė, kad irgi yra bedarbiā.

Amerikiečiai nesuprato tokio humoro ir užtrenkė jam duris į Baltuosius rūmus.

Politika ir kokainas

Pernai pasaulyje rinkimuose triumfavo tie, kurie vaišino rinkėjus alumi, kaip Barackas Obama, gąsdino valstybės griūtimi, kaip Vladimiras Putinas, arba dalijo rinkėjams grikius, kaip Ukrainos politikai.

Bet niekas geriau nežino, ko reikia rinkėjams, kaip 32 brazilė Carmen Cristina da Silva Lima, kuri savivaldybių rinkimuose kandidatavo į Itakuatiaros miestelio vadovus. Kai politikė dalijo lapelius su informacija apie save rinkėjams ir jos automobilį apspito didžiulė minia, įsikišo policija. Kandidatė bandė pasišalinti, bet nesėkmingai. Paaiškėjo, kad ji turėjo, ką slėpti: prie dalijamų lapelių buvo prisegti kokaino maišeliai. Tad vietoj posto miestelio taryboje ji buvo patraukta į teismą už rinkėjų papirkinėjimą ir narkotinių medžiagų platinimą.

Purvini pinigai – labdarai

Dėl narkotikų teisme pernai atsidūrė ir pagyvenusi britų porelė: 62 metų Michaelas Fosteris ir metais vyresnė Susan Cooper, šešerius metus stambiu mastu auginę ir pardavinėję marihuaną. Vykdant tyrimą paaiškėjo, kad didžiąją dalį nešvarių pajamų jie aukojo Kenijos kaimo gyventojams ir sumokėdavo už vaikų mokslus bei medicinos paslaugas.

Teisėjas Seanas Morrisas prisipažino, kad dar niekada nebuvo susidūręs su tokiu atveju ir kad teisiamųjų elgesys padarė jam įspūdį. Bet jo širdies tai nesuminkštino: spalį porelė buvo nuteista kalėti trejus metus.

Iš Jėzaus padarė beždžionę

Vien gerų ketinimų nepakanka. Šią tiesą patvirtino ir ispanės Cecilios Giménez istorija. Ši pagyvenusi moteris pernai nusprendė atrestauruoti Jėzų vaizduojančią freską „Ecce Homo“ („Štai žmogus!“). Bet atvaizdas pakito taip neatpažįstamai, kad žurnalistai vienbalsiai jį pavadino plaukuota beždžione su megztiniu.

Pamačiusi savo darbo vaisius, moteris panikuodama kreipėsi į kultūrinio paveldo apsaugos centrą. Jo ekspertai irgi pašiurpo, bet griežtai teisti močiutės nesiėmė, nes pripažino, kad ji ėmėsi restauravimo iš geriausių paskatų.

Nors 102 metų senumo freskos restauracija pelnytai buvo pripažinta blogiausia pasaulyje, ji išgarsėjo visame pasaulyje ir sulaukė didelio smalsuolių dėmesio. Į Borchos miestelio Gailestingumo šventovės bažnyčią, kur ir nutapyta freska, ėmė plūsti šimtai žmonių.

Bažnyčios klebonas nusprendė imti iš lankytojų 4 eurų mokestį ir šitaip surinkti lėšų tikrajai restauracijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų