Pereiti į pagrindinį turinį

Karas ir pinigai

2009-02-19 09:00

JAV prezidentas Barackas Obama paskelbė naujus lemtingus sprendimus. Antradienį jis įsakė pasiųsti dar 17 tūkst. karių į Afganistaną ir pasirašė įstatymo projektą dėl ekonomikos skatinimo paketo.

"Nėra rimtesnės prezidento pareigos negu sprendimas siųsti mūsų ginkluotąsias pajėgas į pavojingą užduotį, – sakoma B.Obamos pranešime. – Darau tai šiandien žinodamas, kad padėtis Afganistane ir Pakistane reikalauja didžiausio dėmesio ir greitų veiksmų." Papildomas karių kontingentas šalyje bus dislokuotas iki rugpjūčio 20 d. Afganistane vyksiančių rinkimų. Dabar šioje šalyje misiją vykdo 38 tūkst. JAV karių, kurie kovoja su vis aktyviau veikiančiais sukilėliais.

JAV remiama Kabulo vyriausybė patiria didelį spaudimą, nes talibų ir "Al Qaedos" kovotojai sustiprėjo ir iš rytinių bei pietinių regionų išplito į vakarus. Kartais kovotojai surengia didelius išpuolius ir Afganistano sostinėje.

JAV kariškiai nurodo, kad pernai Afganistano talibai siautėjo labiausiai nuo tarptautinių jėgų invazijos 2001 m. pabaigoje. Jie surengė nemažai mirtininkų atakų, žudė vyriausybės pareigūnus ir iš pasalų puldinėjo Afganistano bei tarptautines pajėgas.

Tą pačią dieną B.Obama patvirtino įstatymo projektą dėl 787 mlrd. dolerių vertės ekonomikos skatinimo paketo. Šis įstatymas, teigiama, yra viena didelės apimties plano JAV ekonomikos problemoms spręsti dalis. Tikimasi, kad Baltųjų rūmų parengta strategija padės atgaivinti nuo krizės nukentėjusią ekonomiką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų