Pereiti į pagrindinį turinį

Kiaulių gripas smogė Brazilijai

2009-08-06 08:25
Nuo balandžio, kai Meksikoje buvo užfiksuotas pirmas kiaulių gripo protrūkis, liga nusinešė jau 1154 gyvybes.
Nuo balandžio, kai Meksikoje buvo užfiksuotas pirmas kiaulių gripo protrūkis, liga nusinešė jau 1154 gyvybes. / AFP nuotr.

Naujasis pandeminis gripas vis smaugia pasaulį savo gniaužtuose. Per vieną dieną Brazilijoje pranešta apie keliasdešimt nuo viruso A(H1N1) mirusių žmonių.

Iš viso šalyje nuo šios pavojingos gripo atmainos mirė 129 žmonės. Daugiausia mirusių yra turtingiausiame šalies regione San Paule. Čia mirė net 50 pacientų. Pasak Brazilijos sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojų, susirgimo atvejų vis daugėja. Medikai teigia, jog taip yra todėl, kad šiuo metu šalyje siaučia ir paprastas sezoninis gripas.

"Mes sugebėjome sulaikyti kiaulių gripo plitimą 80 dienų, tačiau prasidėjus sezoninio gripo epidemijoms, pradėjo plisti ir A(H1N1) gripo atmaina", – sakė Sveikatos apsaugos ministras José Gomesas Temporão. Jis perspėjo, kad susirgusių žmonių tik daugės. Anot ministro, visi Brazilijos gydytojai gavo nurodymą skirti antivirusinio preparato "Tamiflu" visiems, kuriems pasireikš susirgimo simptomų. Su receptu preparatas dalijamas nemokomai.

Nuo balandžio, kai Meksikoje buvo užfiksuotas pirmas kiaulių gripo protrūkis, liga nusinešė jau 1154 gyvybes. Kaip rodo Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) paskelbta statistika, šiuo metu virusas A(H1N1) išplitęs 168 šalyse. Nuo liepos 31 d. prie šalių, kuriose buvo patvirtinta užsikrėtimo naujuoju pandeminiu gripu atvejų, prisidėjo Azerbaidžanas, Gabonas, Grenada, Kazachstanas, Moldova, Monakas, Nauru, Svazilandas ir Surinamas. PSO prognozuoja, kad gripu gali susirgti net 2 mlrd. planetos gyventojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų