Pereiti į pagrindinį turinį

Laiminga pasakos pabaiga

2010-11-20 23:59

Metų metus trukusios spėlionės ir gandai pagaliau baigėsi. Antras eilėje į Didžiosios Britanijos sostą princas Willamas paskelbė, kad po devynerių metų pažinties, aistringų akimirkų ir net skyrybų ves Kate Middleton.

Visi laimingi

Trumpame antradienio pareiškime Williamo tėvas princas Charlesas su malonumu pranešė, kad kitų metų pavasarį arba vasarą jo sūnus ir K.Middleton susituoks.

"Princas Williamas apie tai pranešė karalienei ir artimiems šeimos nariams, – teigiama pranešime. – Princas Williamas taip pat paprašė panelės Middleton tėvo leidimo."

Šis pranešimas sukėlė tikrą sprogimą Didžiojoje Britanijoje, kuri ne vienus metus gyveno gandų sagoje "Ryšis jis ar ne?", o K.Middleton net buvo duota pravardė Belaukianti Kate.

Kartu tai buvo daugeliui džiugi naujiena po rudenį pradėtų įgyvendinti finansinių suvaržymų. Karalienė Elžbieta paskelbė esanti labai pamaloninta. Premjeras Davidas Cameronas pasakojo, kad šią naujieną jo kabineto nariai pasitiko ovacijomis ir audringu pirštų kalenimu į stalą, o 1981 m. prieš Williamo tėvų vedybas jis pats miegojo gatvėje netoli Bakingamo rūmų. Net opozicijoje esančių leiboristų lyderis Edas Milibandas neslėpė džiaugsmo ir su visa šalimi linkėjo porai laimės.

Gandonešiai nesnaudžia

Tiesa, vienas kalbas ši naujiena užtildė, o kitoms spekuliacijoms atsivėrė puiki erdvė, kaip rašo JAV dienraštis "The New York Times". Kas sukurs K.Middleton vestuvinę suknelę? Su kuo poroje bus Williamo brolis princas Harry? Kur vyks vestuvės? Ar K.Middleton taps karaliene? Tokios ir panašios temos visą šią savaitę buvo gvildenamos Didžiosios Britanijos spaudoje, televizijoje ir baruose.

Į vieną svarbų klausimą jau atsakyta – per atostogas spalį Kenijoje princas pasipiršo ir Kate padovanojo safyro ir deimantais nusagstytą žiedą, kurį jo tėvas 1981 m. įteikė pirmajai savo žmonai Williamo motinai Dianai per sužadėtuves. Trumpoje spaudos konferencijoje, laikydamas Kate ranką, Williamas teigė, kad dovanodamas šį žiedą jis norėjo, kad ir mama būtų šalia šią džiaugsmingą dieną.

"Tai labai svarbu man, – kalbėjo jis. – Kate man irgi labai svarbi ir manau buvo teisinga du šiuos dalykus sujungti."

Persekios tėvų šešėlis?

Kita vertus, ir ši informacija sukėlė apkalbų audrą – ar jaunosios poros nepersekios princo Charleso ir princesės Dianos nesėkmingos santuokos šešėlis. Juk kaip ir Diana, K.Middleton nėra tipiška karališkoji nuotaka.

Vis dėlto skirtumų gausu ir tarp šių moterų. 1997 m. automobilio katastrofoje Paryžiuje žuvusi Diana buvo naivi ir per daug mokslų neragavusi, bet iš kilmingos šeimos kilusi mergina.

K.Middleton gimė vidurinio socialinio sluoksnio atstovų šeimoje. Jos tėvas buvo oro linijų bendrovės "British Airways" pareigūnas, o mama – stiuardesė. Jie abu vėliau ėmėsi verslo ir jis sulaukė sėkmės. Kate gavo puikų išsilavinimą (jei K.Middleton kada nors taps karaliene Katerina (jos visas vardas yra Catherine), ji bus pirmoji valdovė Jungtinės Karalystės istorijoje, turinti universitetinį išsilavinimą).

Mergina taip pat turi visokeriopos patirties, yra labiau savimi pasitikinti ir (tai ypač svarbu Didžiojoje Britanijoje) moka bendrauti su žiniasklaida.

Be to, Charlesas ir Diana iki sužadėtuvių mažai pažinojo vienas kitą, o Kate su Williamu pažįstami jau devynerius metus.

Studentiška meilė

Princas su gražuole susipažino Šv. Andriejaus universitete Škotijoje. Kalbama, kad audringais studijų laikais būtent Kate atkalbėjo Williamą mesti mokslus, kai pirmaisiais metais jam nelabai sekėsi, o pati ant podiumo demonstravo apatinių kolekciją.

Tačiau nebūna namų be dūmų, tad ir Williamo su Kate santykiai ne visada buvo idealūs. 2007 m. pora pranešė, kad išsiskyrė. Bulvariniai laikraščiai spėjo, jog karališkai šeimai labai nepatiko prasčiotiškos Middletonų manieros (esą Kate mama Carole karalienės akivaizdoje kramtė gumą ir vartojo tokius žodžius kaip "tualetas" ar "pardon" ir t. t.). Tačiau vienas be kito jie sugebėjo išgyventi tik kelis mėnesius.

"Aš nebuvau tuomet laiminga", – antradienio interviu BBC teigė Kate, bet pridūrė, kad tai leido į daug ką pažvelgti kitaip.

O šalia buvęs Williamas buvo lakoniškas apibūdindamas vienatvės laikotarpį: "Fu."

Pasak princo, jis Kate rado "kažką išskirtinio", ji – "esu labai linksmas, ir jai tai patinka".

Pora prisipažino, kad po vestuvių apsigyvens Velse, Anglesio saloje, kur Williamas dirba Karališkųjų oro pajėgų gelbėtojų sraigtasparnio pilotu. Jie planuoja išsinuomoti namą kaimo vietovėje už 750 svarų sterlingų (apie 3 tūkst. litų) per mėnesį, tačiau šeimos pagausėjimo artimiausioje ateityje dar nenumato.


Devyneri meilės metai

2001 m. rugsėjį Williamas ir Kate susitiko Šv. Andriejaus universitete.

2002 m. kovą Willliamas sumokėjo 200 svarų sterlingų (šių dienų kursu 800 litų), kad pažiūrėtų Kate pasirodymą madų šou.

Per 2003 m. Kalėdas pasigirdo kalbų, kad pora pradėjo susitikinėti.

2004 m. kovą romanas buvo atskleistas, kai pasirodė jųdviejų bendros nuotraukos.

2005 m. liepą pora mėgavosi romantiškomis atostogomis Kenijoje.

2006 m. sausį Williamas nufotografuotas bučiuojantis Kate viešoje vietoje.

2006 m gruodį įvyko pirmas Kate pasirodymas visuomenei. Ji stebėjo, kaip Williamas gauna karininko diplomą.

2007 m. balandį Williamas ir Kate pranešė išsiskyrę, bet netrukus vėl slapta leido laiką drauge.

2007 m. spalį pora vėl nufotografuota drauge.

2008 m. balandį Kate pasirodo per Williamo Karališkųjų oro pajėgų kursų baigimo ceremoniją ir nuo to laiko niekam nekyla klausimų dėl jų draugystės.

2010 m. vasarį į klausimą, kada jis susituoks, Williamas atsakė: "Turėsite truputį palaukti."

2010 m. spalį pora užfiksuota per draugų vestuves ir pasigirdo kalbos apie jų sužadėtuves.

2010 m. lapkričio 16 d. oficialiai pranešta, kad Williamas ir Kate susižadėjo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų