Pereiti į pagrindinį turinį

Nesėkmės piratų nesustabdo

2009-04-16 09:00

Somalio piratai vykdo savo pažadą keršyti. Per pastarąsias gelbėjimo operacijas nuostolių patyrę jūrų plėšikai užvakar užpuolė dar vieną amerikiečių laivą.

Ties Somalio pusiasaliu vėl buvo užpultas su JAV vėliava plaukiojantis laivas, kuris gabeno humanitarinės pagalbos siuntą į Afriką. Banditai apšaudė laivą "Liberty Sun" iš granatsvaidžių ir automatų, tačiau jam pavyko ištrūkti. Kaip teigia laivo savininkai, patirta žala nedidelė. Į laivo pagalbos šauksmą, kaip teigiama, buvo greitai sureaguota. Tačiau piratams pavyko pasprukti. "Esame dėkingi ir patenkinti tuo, kad niekas nebuvo sužeistas ir kad įgula bei laivas yra saugūs", – sakoma trumpame Niujorke įsikūrusios bendrovės pareiškime. "Liberty Sun" plaukė iš Hjustono Teksase į Mombasą Kenijoje.

Tą pačią dieną Adeno įlankoje buvo pagrobti du laivai. Pirmu grobiu tapo graikų 35 tūkst. t prekinis laivas "Irena", plaukiojantis su Sent Vinsento ir Grenadinų vėliava. 22 laivo įgulos nariai tapo įkaitais.

Kiek vėliau pranešta, jog prie Somalio krantų pagrobtas ir antras krovininis laivas, kuris priklauso libaniečiams ir plaukioja su Togo vėliava. Tai buvo jau dešimtas šį mėnesį pagrobtas laivas Indijos vandenyne ir Adeno įlankoje.

"Galiu patvirtinti, kad buvo pagrobtas antras krovininis laivas "Sea Horse", – iš NATO vadovybės centro Anglijoje pranešė atstovė Shona Lowe. Kiek laive buvo žmonių ar kokia jų pilietybė, ji nežinojo. Somalio piratai šiuo metu laiko mažiausiai 18 laivų ir daugiau kaip 250 įgulų narių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų