Pereiti į pagrindinį turinį

Pabėgęs iš talibų nelaisvės

2009-06-21 19:16
Pabėgęs iš talibų nelaisvės
Pabėgęs iš talibų nelaisvės / AFP nuotr.

Jungtinės Valstijos nekantriai laukia grįžtančio herojaus. Po septynių mėnesių, praleistų talibų nelaisvėje, namo grįžta "The New York Times" reporteris Davidas Rohde'as.

Kaip pranešama, daugiau nei pusę metų išbuvęs Afganistano ir Pakistano pasienio rajono kalnuose, žurnalistas penktadienio naktį sugebėjo pabėgti. Su dar vienu savo likimo draugu - vietos reporteriu Tahiru Ludinu - jis perlipo namą juosiančią sieną ir pasiekė Pakistano pasienio postą. Iš ten bėgliai buvo palydėti iki netoli esančios bazės ir vėliau nuskraidinti į Bagramo karinę bazę Afganistane.

D.Rohde'as, kuris yra žurnalistų komandos, laimėjusios prestižinę Pulitzerio premiją, narys, pabėgęs iškart susisiekė su artimaisiais. Pranešama, kad jis sveikas ir jaučiasi gerai.

Nebuvo skelbiama, kad žurnalistas pagrobtas, mat "The New York Times" baiminosi, jog gali pakenkti savo darbuotojui. "Konsultavomės su specialistais, su kelių vyriausybių atstovais ir nusprendėme paisyti jų patarimų", - sakė leidinio redaktorius Billas Kelleris.

D.Rohde'o žmona negalėjo sulaikyti džiaugsmo ašarų. "Mes vedę tik devynis mėnesius ir septynis iš jų vyras praleido nelaisvėje", - sakė moteris.

Nei B.Kelleris, nei žurnalisto žmona nekomentuoja, ar su talibais buvo deramasi dėl išpirkos. "Tokios diskusijos tik skatina nusikaltėlius grobti daugiau žmonių", - sakė B.Kelleris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų