Pereiti į pagrindinį turinį

Princas Williamas ir Kate Middleton: kokia vestuvių kaina?

2010-11-28 06:00
Princas Williamas ir Kate Middleton: kokia vestuvių kaina?
Princas Williamas ir Kate Middleton: kokia vestuvių kaina? / Scanpix nuotr.

Nuo keliasdešimt milijonų iki kelių milijardų svarų sterlingų – tokią antro eilėje į sostą princo Williamo vestuvių su Kate Middleton kainą prognozuoja Didžiosios Britanijos žiniasklaida, bet net ir didžiojo taupymo laikais galvos per daug sau nekvaršina – juk tai princo vestuvės!

"Vakarėlis visiems"

Užbėgdami gandams už akių, šią savaitę Karališkieji rūmai pranešė, kad princo vestuvės vyks kitų metų balandžio 29 d. Vestmisterio abatijos bažnyčioje Londone. Netrukus Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pridūrė, kad šventinis penktadienis bus paskelbtas laisvadieniu. Iš viso tą savaitę britai turės dirbti tik tris dienas: pirmadienis – antroji Velykų diena.

"Tebūnie vakarėlis visiems!" – taip Karališkieji rūmai apibūdino Williamo ir Kate nuotaikas.

Jaunuoliai nori, kad vestuvės būtų tradiciškai britiškos.

"Aš niekada nemačiau dviejų laimingesnių žmonių. Jie – devintame danguje, kaip ir kiti neseniai susižadėję. Dabar jie užsivertę organizavimo darbais", – pasakojo asmeninis princo sekretorius Jamie Lowtheris-Pinkertonas.

Vestmisterio abatijos bažnyčioje susirinks apie 2 tūkst. kviestinių svečių, tarp jų keli valstybių vadovai. Puota vyks Bakingamo rūmuose. Tačiau linksmybės, įvairūs renginiai nuvilnys per visą šalį.

32,5 mln. svarų sterlingų

J.Lowtheris-Pinkertonas pabrėžė, kad, atsižvelgiant į esamą šalies ekonominę padėtį, būsimų vestuvių išlaidas, išskyrus išlaidas saugumui užtikrinti, padengs jaunųjų šeimos.

Dienraštis "Daily Express" pranešė, kad vestuvių kaina sieks 32,5 mln. svarų sterlingų (apie 130 mln. litų). 20 mln. svarų sterlingų (80 mln. litų) pažadėjo skirti karališkoji šeima ir K.Middleton tėvai. Karalienė Elžbieta II sumokės už priėmimą, o Williamo tėvas princas Charlesas ir Middletonai – už bažnyčios ceremoniją, muziką, gėles, dekoracijas ir medaus mėnesį.

Vien šventinis tortas, elito vestuvių planuotojų teigimu, gali kainuoti 50 tūkst. svarų sterlingų (200 tūkst. litų). Tiesa, labai labai taupant galima rasti ir už 10 tūkst. svarų (40 tūkst. litų). Nuotakos suknelė atsieis mažiausia 40 tūkst. svarų sterlingų (160 tūkst. litų), gėlės, kuriuos papuoš bažnyčią ir rūmus, – nuo 200 tūkst. iki 500 tūkst. svarų sterlingų (0,8–2 mln. litų).

Ar 6 mlrd. svarų sterlingų?

Mokesčių mokėtojams "teliks" padengti 12,5 mln. svarų (50 mln. litų) sąskaitą už renginio saugumo užtikrinimą.

Tiesa, dienraščio "The Daily Telegraph" skaičiavimais, princo Williamo ir K.Middleton santuokos iškilmės šaliai kainuos daug daugiau. Mat Velykos ir vestuvės sumažins tos savaitės darbo dienų skaičių.

Kai kurios didelės bendrovės pasiruošusios nedirbti net vienuolika dienų – nelauks, kol jų darbuotojai praneš, kad dėl ligos ar kitų priežasčių neateis į darbą. Ilgos linksmybės nerimą ypač kelia smulkiesiems verslininkams.

"Laisvadienis niekada nėra gerai verslui. Nors oficialiai darbuotojai ilsisi tik vieną dieną, bet išties visos savaitės ritmas sutrinka", – dienraščiui "The Daily Telegraph" teigė finansų ekspertas Markas Dampieras ir pridūrė, kad būtų geriau, jei vestuvės vyktų vasarą, kai ramiau.

Skaičiuojama, kad išeiginės Didžiosios Britanijos ekonomikai atsieis 6 mlrd. svarų sterlingų (24 mlrd. litų). Tiesa, milijardą svarų sterlingų (4 mlrd. litų) tikimasi uždirbti iš Londoną užplūsiančių turistų ir įvairiausių daiktų su karališkųjų vestuvių simbolika pardavimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų