Pereiti į pagrindinį turinį

Savižudžiai puolė prabangų viešbutį

2009-06-10 13:03
Savižudžiai puolė prabangų viešbutį
Savižudžiai puolė prabangų viešbutį / "Reuters" nuotr. Per teroro aktą žuvo ir užsieniečiai.

Per savižudžių sprogdintojų išpuolį prabangiame viešbutyje Pakistano šiaurės vakaruose esančiame Pešavare žuvo 15 ir buvo sužeisti dar 57 žmonės.

Pradiniai pranešimai rodo, kad antradienį vakare mažiausiai du vyrai šaudydami prasiveržė pro saugumo užtvarą ir su pikapu, kuris buvo prikrautas sprogmenų, rėžėsi į penkių žvaigždučių viešbutį "Pearl Continental". Per sprogimą buvo padaryta didžiulė žala.

Iš pradžių buvo rasta 11 žuvusiųjų, bet naktį griuvėsiuose buvo surastas dar vienas lavonas, o rytą - dar trys, pranešė miesto policijos viršininkas Sefwatas Ghayuras.

Policijos aukšto rango pareigūnas Abdulas Ghafooras Afridi  sakė, kad dar 57 žmonės per sprogimą buvo sužeisti, ir perspėjo, kad žuvusiųjų skaičius dar gali didėti, nes po griuvėsiais gali būti likę daugiau žmonių.

"Viena viešbučio dalis visiškai sugriauta. Dingo trys žmonės, tarp jų - viešbučio vadybininkas, ir mes baiminamės, kad jie yra po griuvėsiais", - sakė jis.

Tarp žuvusiųjų yra du Jungtinių Tautų darbuotojai užsieniečiai - serbas Aleksandaras Vorkapičius, dirbęs pabėgėlių agentūroje, ir filipinietė Perseveranda So, dirbusi vaikų agentūroje. Daug užsieniečių yra tarp sužeistųjų.

Šiame neramiame mieste per vieną mėnesį tai jau septintas žmonių aukų pareikalavęs teroro išpuolis, todėl vis labiau nuogąstaujama, kad Talibano kovotojai keršija už jau šešias savaites trunkantį karinį puolimą trijuose šalies šiaurės vakarų rajonuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų