Pereiti į pagrindinį turinį

Signalas, kurio nebuvo

2009-01-29 09:00
Signalas, kurio nebuvo
Signalas, kurio nebuvo / AFP nuotr. Duomenys: "Iskander" raketos yra sunkiai sugaunamos ir gali skrieti 280 km.

Rusijos gynybos ministerijos planai kaitina aistras visame pasaulyje. Tačiau pasirodo, pranešimas, jog Rusija sustabdė planus dislokuoti Kaliningrado srityje raketas "Iskander", yra melas.

Nėra dar pagamintų

Rusijos Federacijos gynybos ministerijos atstovai teigia, kad žiniasklaidos pranešimai, kad laikinai atidedamas raketų komplekso "Iskander" dislokavimas Kaliningrado srityje, yra nekorektiški. "Tai visiška nesąmonė, – pareiškė vienas Rusijos generolas. – Negalima sustabdyti to, ko nebuvo. Tų raketų dar pagamintų nėra."

Apie galimybę Kaliningrade dislokuoti operatyvinių taktinių raketinių kompleksą "Iskander" praėjusių metų lapkritį pranešė prezidentas Dmitrijus Medvedevas. Taip buvo planuojama atsakyti į JAV planus dislokuoti priešraketinės gynybos sistemos elementus Čekijoje ir Lenkijoje.

Gali pagerinti santykius

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusija laikinai nutraukė raketų komplekso "Iskander" dislokavimo Kaliningrado srityje darbus. Tai buvo padaryta, nes esą naujoji JAV administracija neskuba įgyvendinti savo planų įrengti priešraketinės gynybos sistemą Europoje. "Rusijai nereikės dislokuoti savo raketų Kaliningrado srityje, jei JAV nedislokuos savųjų Rytų Europoje", – paaiškino BBC šaltinis Rusijos gynybos ministerijoje.

Kad ir kaip būtų iš tikrųjų, BBC apžvalgininkas Jonathanas Marcusas mano, jog tai geras ženklas. Jį, apžvalgininko teigimu, Rusijos vadovybė siunčia naujajai JAV administracijai, kad pagerintų Baltųjų rūmų ir Kremliaus santykius.

Atsako priemonė

Vis dar bandomas raketinis kompleksas "Iskander" Rusijos kariškių vadinamas universalia veiksminga priemone. "Iskander" gali būti naudojamas prieš priešo pabūklus ir įveikti netgi priešraketinės gynybos sistemas. Raketų veikimo nuotolis turi siekti 280 km.

Kiekvienas savaeigio paleidimo įrenginys turi po dvi raketas. Jos gali būti paleistas į skirtingus taikinius vienos minutės intervalu. Raketos yra valdomos per visą skrydį.

Apie "Iskander" raketas ir jų dislokavimą Kaliningrado srityje Rusijoje prabilta tada, kai JAV nusprendė dislokuoti 10 raketų gaudytojų Lenkijoje ir radarą Čekijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų