Pereiti į pagrindinį turinį

Švedijos vyriausybė leido pradėti šalies futbolo čempionatą, bet be žiūrovų

2020-05-29 09:23

Švedijos vyriausybė leido nuo birželio 14-osios rengti profesionalias sporto varžybas, taip pat ir futbolo rungtynes. Tai penktadienį pranešė Švedijos futbolo asociacijos spaudos tarnyba.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Pixabay nuotr.

Šalies futbolo čempionato startas buvo atidėtas dėl koronaviruso pandemijos. Rungtynės bus žaidžiamos be žiūrovų.

„Tai džiugi naujiena visam Švedijos futbolui, kurią mes labai norėjome išgirsti, - pareiškė Švedijos futbolo asociacijos vadovas Karlas Erikas Nilssonas. – Mes dabar esame tame taške, nuo kurio galime pradėti pamažu grįžti į normalų gyvenimą. Bet problemos dar anaiptol nesibaigė – turime elgtis atsakingai, laikytis taisyklių ir rekomendacijų, kad užkirstume kelią infekcijos plitimui“.

Švedijos futbolo čempionatas rengiamas nuo 1924 metų. Daugiausia kartų – 23 – turnyro nugalėtoju tapo klubas „Malmö“. Pernai triumfavo „Djurgården“ iš Stokholmo.

Kol kas iš svarbiausių Europos šalių futbolo čempionatų atnaujintos tik Vokietijos pirmenybės. Anglijoje futbolininkai turėtų išbėgti į aikštę birželio 17-ąją, Italijoje – birželio 20-ąją, Ispanijoje – birželio 11-ąją. Prancūzijos futbolo čempionato nuspręsta nebetęsti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų