Pereiti į pagrindinį turinį

V. Zelenskis susitiko su Italijos premjere

2024-06-13 16:39

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis susitiko su Italijos ministre pirmininke Giorgia Meloni.

V. Zelenskis ir G. Meloni.
V. Zelenskis ir G. Meloni. / Scanpix nuotr.

Ukrainos valstybės vadovas tai pranešė „Telegram“ kanale, rašo „Ukrinform“.

„Įvyko produktyvus susitikimas su Giorgia Meloni. Aš asmeniškai dėkoju Giorgiai ir visai Italijai už saugumo, politinę, finansinę ir humanitarinę paramą Ukrainai ir ukrainiečiams. Dėkoju už visas pastangas apsaugoti gyvybę. Aptarėme tolesnius mūsų bendradarbiavimo žingsnius, ypač Italijos paramą Ukrainos oro gynybai“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Be to, anot prezidento, buvo aptartas pirmasis inauguracinis Taikos viršūnių susitikimas, pasikeista nuomonėmis apie galimus jo rezultatus.

„Esu labai dėkingas Giorgiai už aktyvią pagalbą, kurios tikslas – paskatinti kuo daugiau lyderių ir valstybių dalyvauti viršūnių susitikime ir priartinti sąžiningą taiką“, – pridūrė Ukrainos valstybės vadovas.

Pašnekovai taip pat aptarė bendrus projektus, kuriais Italija siekia padėti Ukrainai atstatyti Odesą ir Odesos sritį.

„Bendradarbiavimas abiem mūsų šalims suteikia socialinės stiprybės. Taip pat labai vertinu Italijos sprendimą kitą Ukrainos atstatymo konferenciją surengti Romoje 2025 metais“, – pabrėžė prezidentas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, G7 šalių lyderių susitikimas vyks birželio 13–14 dienomis Italijoje, kuri šįmet pirmininkauja Didžiajam septynetui.

Daugiau naujienų