Pereiti į pagrindinį turinį

Vokietijos aktyvistai planuoja surinkti migrantus prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos

2021-11-05 15:02

Vokietijos aktyvistai planuoja autobusu važiuoti į Lenkiją surinkti migrantų ir nuvežti juos į Vokietiją, penktadienį pranešė dvi migrantams padedančios organizacijos.

Scanpix nuotr.

„Seebruecke Deutschland“ ir „LeaveNoOneBehind“ taip pat planuoja gabenti pagalbą migrantams prie Lenkijos sienos su Baltarusija, kur pastarosiomis savaitėmis susitelkė daug nuo konflikto Artimuosiuose Rytuose bėgančių pabėgėlių.

„Vidaus reikalų ministerijos prašoma užtikrinti, kad autobusui būtų suteiktas leidimas grįžti atgal, kad pabėgėliai būtų saugiai nuvežti  į Vokietiją, tai būtų Europos solidarumo ženklas“, – pareiškė „Seebruecke Deutschland“ ir pridūrė, kad autobusas turi išvykti pirmadienį.

Organizacija, kurios pagrindinis darbas yra gelbėti migrantus, mėginančius per Viduržemio jūrą patekti į Europą, pranešė pateikusi atitinkamą prašymą Vokietijos vidaus reikalų ministerijai. „Neteisėtas gabenimas ir bet koks patekimas į šalį be leidimo gali sukelti teisines pasekmes“, – paklaustas apie planą dpa sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Steve'as Alteris. Jis pabrėžė, kad reikia laikytis atitinkamų Europos Sąjungos (ES) reglamentų.

Atsakydamas į Europos Sąjungos sankcijas, Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka anksčiau šiais metais pareiškė, kad netrukdys migrantams keliauti į ES. ES lyderiai apkaltino jį veikiant kaip prekiautoją žmonėmis.

Lenkija, Lietuva ir Latvija sustiprino savo sienas su Baltarusija, tačiau tai nesutrukdė tūkstančiams žmonių pasiekti Vokietiją – daugelio pabėgėlių, kurių daugiausia atvyksta iš Sirijos, Irako, Irano ir Afganistano, pageidaujamą vietą. Lenkija uždarė savo pasienio su Baltarusija regioną žurnalistams ir pagalbos darbuotojams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų