Pereiti į pagrindinį turinį

Nuskendusiame Pietų Korėjos kelte žuvo naras

2014-05-06 11:44
Reuters nuotr.

Vienas Pietų Korėjos naras žuvo antradienį, dalyvaudamas kūnų paieškos operacijoje prie pietvakarinių šalies krantų nuskendusiame kelte, o tyrėjai paskelbė, kad to laivo krovinių masė beveik keturiskart viršijo leistiną.

53 metų naro Lee Gwang-wooko (Li Gvangvuko) kvėpavimas sutriko, kai jis pasiekė 25 metrų gylį, sakė pakrančių sargybos atstovas Ko Myung-sukas (Ko Mjunsukas).

Naras, kuris į nuskendusį laivą leidosi pirmąjį kartą, prarado sąmonę, o ligoninėje buvo konstatuota jo mirtis.

Paviršiuje esantys misijos darbuotojai prarado ryšį su Lee Gwang-wooku, kai jis buvo praleidęs vandenyje penkias minutes. Nustatyta, kad žarna, per kurią narui buvo tiekiamas oras, buvo susipynusi su kitomis, naujienų agentūra „Yonhap“ citavo vieną pakrančių sargybos pareigūną.

„Jis buvo naras veteranas, įpratęs dirbti iki 60 metrų gylyje“, – jo svainis Kim Hyun-chulas (Kim Hjunčulas) sakė žurnalistams, pridūręs, kad Lee Gwang-wookas sveikata nesiskundė.

Jis tapo pirmąja auka tarp daugybės narų, atliekančių sekinantį ir pavojingą darbą, ieškant ir traukiant žuvusiųjų palaikus iš nuskendusio laivo. Toje vietoje teka stiprios povandeninės srovės, o matomumas drumzliname vandenyje labai menkas.

Nuo šios operacijos pradžios dar apie 10 narų prireikė medikų pagalbos dėl išsekimo ir dekompresinės ligos.

Praėjo jau 20 dienų po to, kai 6 825 tonų keltas „Sewol“, kuriame buvo 476 žmonės, apviro ir nuskendo į pietvakarius nuo Pietų Korėjos krantų.

Iki antradienio popietės patvirtintų aukų skaičius padidėjo iki 264. Dar 38 žmonės iki šiol nerasti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų