Pereiti į pagrindinį turinį

Perspėjimas: Prancūzijai gresia ekstremistų cheminės ir biologinės atakos

2015-11-19 12:40 diena.lt inf.
Scanpix nuotr.

Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) ketvirtadienį perspėjo, kad šaliai gresia teroro atakos, per kurias gali būti panaudoti „cheminiai arba biologiniai ginklai“, sakydamas kalbą parlamente, kur deputatai diskutuoja dėl nepaprastosios padėties pratęsimo.

„Mes negalim nieko atmesti, – sakė M.Vallsas. – Taip pat yra cheminių arba biologinių ginklų grėsmė.“

Nepaprastoji padėtis Prancūzijoje buvo paskelbta po praeitą penktadienį Paryžiuje įvykdytų džihadistų atakų, nusinešusių 129 žmonių gyvybes, o dabar parlamentas svarsto, ar ją reikia pratęsti.

Europoje plečiantis tyrimui dėl atakų, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, M.Vallsas taip pat paragino kitas Europos Sąjungos šalis skubiai imtis priemonių, kad būtų plačiai dalijamasi informacija apie avialinijų keleivius.

„Labiau negu bet kada Europai atėjo laikas priimti šį dokumentą ... kad būtų užtikrintas judėjimo atsekamumas, taip pat Sąjungos viduje. Tai mūsų kolektyvinio saugumo sąjunga“, – pabrėžė jis.

Tuo tarpu Prancūzijos policijos pareigūnams ketinama leisti pareigūnams nešiotis ginklą ne tarnybos metu, sakoma ketvirtadienį policijos vadams išsiuntinėtose instrukcijose.

Jiems būtų leista panaudoti ginklus teroro atakos atveju – su sąlyga, kad pareigūnai dėvėtų specialų policijos raištį, siekiant išvengti „bet kokios painiavos“, sakoma instrukcijose, su kuriomis susipažino naujienų agentūra AFP.

Ginkluoti užpuolikai ir mirtininkai sprogdintojai praeitą penktadienį smogė keliose Paryžiaus vietose, atakuodami koncertų rūmus, barus, restoranus ir nacionalinį stadioną „Stade de France“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų