Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos generolas: pajėgos visiškai kontroliuoja visas Krymo karines bazes

2014-03-26 09:50
Reuters nuotr.

Rusijos vėliavos dabar plevėsuoja virš visų karinių objektų Kryme, kurį Maskva atplėšė nuo Ukrainos ir aneksavo.

Tai trečiadienį pareiškė Rusijos Generalinio štabo viršininkas.

Generolo Valerijaus Gerasimovo pareiškimas buvo paskelbtas po to, kai rusų pajėgos antradienį įsiveržė į paskutinį Kryme karinio jūrų laivyno laivą, kuriame dar buvo iškelta Ukrainos vėliava. Pasak V.Gerasimovo, Rusijos pajėgos dabar visiškai kontroliuoja visas regiono karines bazes.

„Rusijos Federacijos vėliavos buvo iškeltos visuose 193 kariniuose objektuose Kryme“, - sakė V.Gerasimovas, kurį citavo naujienų agentūra „RIA Novosti“ ir kuris pridūrė, kad vėliavos pakėlimo ceremonijos įvyko giedant Rusijos himną.

Pasak Generalinio štabo viršininko, tie ukrainiečių kariai, kurie nori išvykti iš Krymo, gali laisvai tai padaryti traukiniais, o paskui, jau ne Krymo teritorijoje, Ukrainos kariškiai juos gali paskirti į naujas tarnybos vietas.

V.Gerasimovas nurodė, jog maždaug 1,5 tūkst. ukrainiečių karių, anksčiau tarnavusių Kryme, jau užsiregistravo centriniame registracijos punkte Krymo sostinėje Simferopolyje, kad būtų organizuotas jų išvykimas.

Rusija šį mėnesį perėmė Krymo kontrolę nepaisydama tarptautinio pasipiktinimo, o praėjusią savaitę oficialiai inkorporavo jį į Rusijos teritoriją.

Analitikai reiškė nuostabą dėl to, kaip sparčiai buvo įvykdyta ši operacija, kuri praėjo tik su pavieniais susirėmimais tarp abiejų šalių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų