Pereiti į pagrindinį turinį

Su „al Qaeda“ susiję kovotojai iš dalies kontroliuoja du Irako miestus

2014-01-02 12:08
Scanpix nuotr.

Su „al Qaeda“ susiję kovotojai iš dalies kontroliuoja daugiau kaip pusę Irako miesto Faludžos ir kai kuriuos Ramadžio rajonus, ketvirtadienį pranešė vienas saugumo pareigūnas ir liudininkai.

„Pusė Faludžos yra ISIL („Irako ir Levanto islamo valstybės“) rankose, o kitą pusę kontroliuoja“ ginkluoti genčių vyrai, nurodė vienas Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas.

Liudininkas šiame į vakarus nuo Bagdado esančiame mieste sakė, kad kovotojai Faludžos centre ir pietuose įrengė patikrinimo postus, kuriuose budi po šešis ar septynis žmones.

Dar labiau į vakarus esančioje Anbaro provincijos sostinėje Ramadyje padėtis „panaši: kai kuriuos rajonus kontroliuoja ISIL, o kitus“ – genčių vyrai, sakė minėtas pareigūnas.

AFP žurnalistas Ramadžio rytuose matė dešimtis sunkvežimių, kuriais važiavo gerai ginkluoti vyrai, traukę ISIL šlovinančias dainas.

Pirmadienį Ramadžio rajone, kur saugumo pajėgos likvidavo sunitų antivyriausybinių protestų vietą, kilo susirėmimai, kurie truko dar dvi dienas.

Trečiadienį kovotojai šiame mieste dalyvavo pavieniuose susirėmimuose su saugumo pajėgomis ir padegė keturias policijos nuovadas, tačiau iki ketvirtadienio susirėmimai nuslopo.

Smurtas išplito ir į Faludžą, kur policija trečiadienį apleido daugumą savo pozicijų, o kovotojai sudegino kelias policijos nuovadas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų