Pereiti į pagrindinį turinį

Ukraina „neskubės“ įvesti vizas Rusijos piliečiams, dar bandys išvaduoti Krymą

2014-03-20 09:51
Scanpix nuotr.

Ukraina neskubės įvesti vizų režimą Rusijos piliečiams, atsakydama į Maskvos vykdomą Krymo pusiasalio atplėšimą, ketvirtadienį pareiškė premjeras Arsenijus Jaceniukas.

„Neturėtume skubėti įvesti vizų režimą Rusijai“, – sakoma A.Jaceniuko spaudos tarnybos paskelbtame pranešime, kuriame cituojami premjero komentarai, išsakyti Briuselyje.

„Labai mažai tikimybė, kad tokia Ukrainos iniciatyva būtų veiksminga, siekiant paveikti Rusiją“, – sakė jis, pridūręs, kad vizų įvedimas gali neigiamai paveikti ukrainiečius, gyvenančius rytiniuose šalies regionuose, kuriuose daugumą sudaro rusakalbiai.

"Kijevas niekada nepripažins Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir kovos dėl to strategiškai svarbaus Juodosios jūros pusiasalio „išvadavimo“, sakoma ketvirtadienį Ukrainos parlamento priimtoje rezoliucijoje.

„Ukrainos liaudis niekada ir jokiomis sąlygomis nenutrauks kovos dėl Krymo išvadavimo nuo okupantų, kad ir kokia sunki ji būtų“, – sakoma rezoliucijoje „Dėl kovos už Ukrainos išvadavimą“, kurios projektą pateikė laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas.

Aukščiausioji Rada taip pat kreipiasi į tarptautinę bendruomenę, prašydama susilaikyti nuo Krymo Respublikos pripažinimo.

„Ukrainos Aukščiausioji Rada kreipiasi į visas tarptautinės bendruomenės nares, primygtinai prašydama susilaikyti nuo vadinamosios Krymo Respublikos, taip pat Rusijos įvykdytos Krymo ir Sevastopolio miesto aneksijos ... tarptautinio pripažinimo“, – sakoma parlamento deklaracijoje.

Už šį dokumentą balsavo 274 iš 303 Aukščiausiosios Rados posėdyje užsiregistravusių deputatų.

Jame sakoma, kad Ukraina niekada nepripažins neatsiejamos savo teritorijos dalies aneksijos, kurią Rusija įvykdė „šiurkščiai pažeisdama fundamentalias tarptautinės teisės normas ir visuotinai pripažintus valstybių sambūvio principus“.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba trečiadienį nutarė artimiausiomis dienomis įvesti viza Rusijos piliečiams, norintiems atvykti į Ukrainą.

A.Jaceniukas yra išvykęs į Briuselį pasirašyti sutarties dėl politinės asociacijos su Europos Sąjunga (ES).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų