Pereiti į pagrindinį turinį

D. Trumpas pagrasino Iranui visišku sunaikinimu

2024-09-26 10:46 diena.lt inf.

Donaldas Trumpas trečiadienį pareiškė, kad jei Iranas pakenktų JAV kandidatui į prezidentus ar buvusiam prezidentui, ši šalis turėtų būti nušluota nuo žemės paviršiaus.

Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / Scanpix nuotr.

Komentaras nuskambėjo JAV žvalgybai įspėjus dėl su Iranu susijusių grėsmių respublikono gyvybei po to, kai pastaraisiais mėnesiais buvo įvykdyti du, kaip manoma, bandymai jį nužudyti.

„Kaip žinote, mums žinomi du pasikėsinimai į mano gyvybę, kurie gali būti susiję arba nesusiję – bet galimai yra susiję – su Iranu“, – sakė D. Trumpas rinkimų kampanijos renginyje Šiaurės Karolinoje.

„Jei būčiau prezidentas, praneščiau grasinančiai šaliai, šiuo atveju Iranui, kad jei kaip nors pakenksite šiam asmeniui, mes nušluosime nuo žemės paviršiaus jūsų didžiausius miestus ir pačią šalį“, – pridūrė jis.

D. Trumpas teigė, kad Iranas jam ir Jungtinėms Valstijoms labai tiesiogiai grasina ir kad Teheranui reikia tvirtai pasakyti, jog jei jis bus susijęs su sąmokslais nužudyti ar pakenkti Amerikos prezidentui ar kandidatui į šį postą, jo laukia griežčiausios pasekmės.

„Geriausias būdas tai padaryti yra per prezidento biurą, kad (jei) jūs rengiate bet kokius išpuolius prieš buvusius prezidentus ar kandidatus į prezidentus, iš jūsų šalies liks tik šipuliai“, – kalbėjo verslo magnatas.

D. Trumpas taip pat stebėjosi tuo, kad Irano prezidentas Masoudas Pezeshkianas, šią savaitę lankosi Niujorke, kur dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, ir kad jam suteikta tvirta apsauga.

„Jį saugo didelės saugumo pajėgos, tačiau jie grasina mūsų buvusiam prezidentui ir pagrindiniam kandidatui tapti kitu JAV prezidentu“, – sakė D. Trumpas, turėdamas galvoje save.

Pasaulio lyderiai šiuo metu stengiasi užkirsti kelią Irano remiamos Libano grupuotės „Hezbollah“ ir Izraelio karo veiksmų peraugimui į platesnio masto regioninį konfliktą.

Netrukus po to, kai liepos 13 dieną Pensilvanijoje vykusiame mitinge šaulys nušovė vieną žmogų ir nesunkiai sužeidė D. Trumpą, Iranas atmetė kaltinimus, kad bando nužudyti respublikonų kandidatą į prezidentus.

Po kelių dienų D. Trumpas socialiniame tinkle parašė, kad jei Iranas jį nužudys, „tikiuosi, kad Amerika sunaikins Iraną, nušluos jį nuo Žemės paviršiaus“.

Trečiadienį 78-erių politikas užsiminė, kad užpuolikas Pensilvanijoje naudojosi galimai užsienyje sukurtomis programėlėmis, o įtariamas šaulys, siejamas su antru įtariamu bandymu Floridoje, turėjo kelis mobiliuosius telefonus, kurių, pasak D. Trumpo, JAV valdžios institucijoms nepavyko atrakinti.

„Jie turi priversti „Apple“ atidaryti šias užsienio programėles (ir) atrakinti šešis antrojo bepročio telefonus, – teigė D. Trumpas. – Nes ant kortos pastatyta labai daug.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
senis

ta reiktu pasakyt barzdočių bandom ir karas baigtusi o izraelio armija grįžtu namo.
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų