Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija paskelbė buvusio Latvijos parlamentaro, kovojančio už Ukrainą, paiešką

2024-08-28 11:36 diena.lt inf.

Rusija paskelbė buvusio Latvijos parlamentaro Jurio Jurašo, kuris, prasidėjus plataus masto karui, prisijungė prie Ukrainos gynybos pajėgų, paiešką.

Pixabay nuotr.

Kaip rašo portalas „eurointegration“, tai pranešė Rusijos generalinė prokuratūra.

Pranešime sakoma, kad kaltinimąją išvadą J. Jurašo atžvilgiu patvirtino vadinamosios Donecko liaudies respublikos prokuratūra, kaltinanti jį pagal Rusijos baudžiamojo kodekso straipsnius „samdinystė“ ir „žinomai melagingos informacijos apie RF ginkluotąsias pajėgas skleidimas“.

Kaltinimas 49 metų J. Jurašui grindžiamas tuo, kad jis nuo 2022 metų rugpjūčio mėnesio kaip savanoris kariauja Ukrainos gynybos pajėgose ir gauna atlyginimą kaip kariškis, taip pat skelbia publikacijas socialiniuose tinkluose ir duoda interviu apie karą, kuriuose, be kita ko, pasakoja apie Rusijos kariuomenės žiaurumus Bučoje.

„Paskelbta kaltinamojo tarptautinė paieška, teismas už akių paskyrė jam kardomąją priemonę – suėmimą“, – pranešė Rusijos generalinė prokuratūra ir pridūrė, kad bylą už akių nagrinės Donecko liaudies respublikos „aukščiausiasis teismas“.

Latvijos Saeimos Teisės komisijos pirmininkas, Naujosios konservatorių partijos atstovas J. Jurašas, prasidėjus plataus masto karui, beveik iškart nusprendė vykti kariauti už Ukrainą ir todėl atsisakė mandato.

Tuo pat metu Latvijos parlamentas priėmė nacionalinio saugumo įstatymo pataisas, kad šalies piliečiai galėtų ginklu ginti Ukrainą.

Daugiau naujienų