Pereiti į pagrindinį turinį

Ukraina: sunaikintas 31 naktį rusų karių paleistas dronas „Shahed“

2023-09-28 06:27 diena.lt inf.

Ukraina ketvirtadienį pranešė, kad per praėjusią naktį rusų kariai prieš šalį paleido 39 atakos dronus „Shahed“ ir kad 31 iš jų pavyko sunaikinti.

Scanpix nuotr.

Be to, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo suvestinėje socialiniame tinkle „Facebook“ pažymima, kad trečiadienį dieną okupantai paleido dar penkis atakos dronus, tris iš jų pavyko sunaikinti.

Socialiniame tinkle „Telegram“ Ukrainos karinės oro pajėgos paskelbė, kad per praėjusią parą taip pat sunaikinti šeši rusų pajėgų žvalgybos dronai.

Ukrainos pietinės karinės vadovybės atstovė Natalia Humeniuk kiek anksčiau teigė, kad bepiločiai buvo numušti virš Juodosios jūros pakrantės regionų ir toliau į šalies gilumą.

„[Rusija] nesiliauja daryti spaudimo ir ieškoti naujų taktikų, konkrečiai – masinių atakų“, – platformoje „Telegram“ rašė N. Humeniuk.

„Šiąnakt buvo paleistos kelios smogiamųjų bepiločių orlaivių grupės (...) Oro gynyba veikė beveik visa pietų kryptimi – Odesos, Mykolajivo srityse. Taip pat gerokai į šiaurę – priešas savo atakas nukreipė į centrinę Ukrainą“, – nurodė ji.

Pasak kariuomenės atstovės, masinio išpuolio pasekmės šiuo metu vertinamos. Ji pagyrė oro gynybos darbą.

Nuo liepos, kai Maskva pasitraukė iš tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms sudaryto susitarimo, leidusio saugiai per Juodąją jūrą gabenti ukrainietiškus grūdus, Rusija suintensyvino išpuolius prieš Ukrainos grūdų eksporto infrastruktūrą pietiniuose Odesos ir Mykolajivo regionuose.

Daugiau naujienų