Pereiti į pagrindinį turinį

V. Zelenskis: aktyviai ruošiamės naujai ir labai svarbiai mums savaitei

2022-08-20 18:51 diena.lt inf.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienio vakarą teigė, kad už rusų karių siaubiamos šalies laisvę dar reikės pakovoti ir daug ištverti. Tačiau nauja savaitė ukrainiečiams – itin svarbi.

Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Scanpix nuotr.

„Aktyviai ruošiamės naujai savaitei, labai svarbiai mums visiems, mūsų valstybei. Mūsų vėliavos diena ir mūsų Nepriklausomybės diena – priešakyje. Priešakyje – karo už Ukrainos laisvę veteranų pagerbimas ir Krymo platforma – šie metai išties ypatingi. Šiemet Krymo ore tiesiogine prasme jaučiasi, kad okupacija ten laikina, o Ukraina sugrįš“, – šeštadienio vakarą feisbuke pasidalytame įraše kalbėjo V. Zelenskis.

Jis pabrėžė visada atvirai kalbantis, kad už Ukrainos pergalę dar reikia pakovoti – dar reikia labai daug nuveikti, dar reikia atstovėti ir ištverti daug skausmo.

„Bet ukrainiečiai gali teisėtai didžiuotis savimi, savo šalimi ir didvyriais. Laikykimės kartu! Padėkime vieni kitiems! Atstatysime tai, kas buvo sunaikinta! Kovojame už visus mūsų žmones. Tikime savimi ir Ukraina!“ – sakė Ukrainos prezidentas.

Daugiau naujienų