Pereiti į pagrindinį turinį

Trims karininkams prezidentė įteikė generolų antpečius

2011-08-23 18:08
Trims karininkams prezidentė įteikė generolų antpečius
Trims karininkams prezidentė įteikė generolų antpečius / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė suteikė aukštesnius karinius laipsnius Lietuvos  kariuomenės karininkams.

Prezidentės dekretu generolo leitenanto laipsnis suteiktas Lietuvos kariuomenės vadui generolui majorui Arvydui Pociui, generolo majoro laipsnis - Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų vadui brigados generolui Edvardui Mažeikiui, brigados generolo laipsnis - Krašto apsaugos ministerijos pajėgumų ir ginkluotės generaliniam direktoriui pulkininkui Almantui Leikai, teigiama Prezidentūros pranešime.

Už nuopelnus stiprinant Lietuvos krašto apsaugą brigados generolas A. Leika apdovanotas ir vardiniu ginklu - kardu. A. Leika yra vienas pirmųjų nepriklausomoje Lietuvoje išugdytų generolų, karininko karjerą pradėjęs 1991-ųjų kovą, studijavęs Lietuvos, JAV, Estijos karo mokyklose, dalyvavęs tarptautiniuose mokymuose ir misijose Afganistane, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje, Olandijoje ir Lenkijoje.

Šalies vadovė ceremonijoje pažymėjo, kad savo pavyzdinga tarnyba ginkluotosiose pajėgose generolai pelnė išskirtinį visos kariuomenės ir visos šalies pasitikėjimą. Prezidentės teigimu, generolo antpečiai - tai ne tik aukščiausias įvertinimas ir pasitikėjimas, bet atsakomybė bei įsipareigojimas savo šalies žmonėms.

„Būkite pavyzdžiu jaunuoliams, kurie tik pradeda tarnybą Lietuvai. Patriotizmas, drąsa ir ištikimybė perduodamos iš kartos į kartą. Šis moralinis paveldas įpareigoja Jus šia dvasia auklėti ir jaunuosius karius", - į Lietuvos kariuomenės generolus kreipėsi valstybės Prezidentė.

Prezidentė pabrėžė, kad būti Tėvynės gynėjais yra pati garbingiausia pareiga. Šalies vadovė palinkėjo tvirtybės ir ryžto sėkmingai vykdyti kovinius įsipareigojimus ir misiją, kuriai karininkai paskyrė visą savo gyvenimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų