Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos futbolininkai įveikė Lichtenšteiną ir iškovojo antrąją pergalę (komentarai)

Antradienį Marijampolės "ARVI" arenos stadione Lietuvos futbolo rinktinė žaidė 2014 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Lichtenšteinu ir laimėjo 2:0.

V.Knyzelio (LFF. nuotr.)

Antradienį Marijampolės "ARVI" arenos stadione Lietuvos futbolo rinktinė žaidė 2014 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Lichtenšteinu. Lietuviai iškovojo pergalę 2:0. Šiame atrankos cikle mūsiškiai sugebėjo nugalėti tik šios dienos varžovus.  Svečiuose mūsiškiai Lichtenšteino futbolininkus buvo įveikę taip pat rezultatu 2:0.

Komentarai

"Pamatėme, kad negalime lengvai laimėti 4 ar 6 taškų per dvejas rungtynes. Tačiau geriau iškovoti tris taškus nei dvejas rungtynes sužaisti lygiosiomis. Džiaugiuosi, kad po mačo Latvijoje komanda atsigavo ir iškovojo pergalę. Turime būti labai patenkinti šiuo rezultatu, nes Graikija prieš Lichtenšteiną laimėjo tik 1:0, o Slovakija su Lichtenšteinu sužaidė lygiosiomis. Latvija taip pat prarado du taškus. Tad žaisti nebuvo lengva", - sakė Lietuvos rinktinės strategas teigė Csaba Laszlo.

Vengras džiaugėsi, kad šį kartą pavyko žaidimo planas.

Jis gyrė savo futbolininkus: "Vyrai sužaidė užtikrintai, o svarbiausia – pelnė tris taškus“.

"Pavyko įsijausti į žaidimą, spaudėme varžovus, išnaudojome savo progas, kurias turėjome. Šiandien norėjome reabilituotis po nesėkmingų rungtynių su latviais.  Įvarčio nepraleidome, tai  klaidų nebuvo daug. Šis įvartis - pirmasis atstovaujant rinktinei, tikrai labai malonu", - džiaugėsi Tadas Kijanskas.

"Debiutuoti nacionalinėje rinktinėje man reiškia labai daug. Tikėjausi, kad pasirodysiu, buvo pridėtos trys minunės, galvojau, kad išeisiu į aikštę", - teigė rinktinei pirmą kartą atstovavęs  Gratas Sirgėdas.

Rungtynės

Mačą aktyviau pradėjo Lietuvos futbolininkai. Jau 2-ąją minutę virš vartų kamuolį spyrė Mindaugas Kalonas.

13 min. lietuviai galėjo išsiveržti į priekį, bet Deivydo Matulevičiaus stiprų smūgį atrėmė varžovų vartininkas Peteris Jehle.

Vis dėlto netrukus D.Matulevičius sugebėjo. 18 min. puolėjas įsiveržė į svečių baudos aikštelę ir smūgiavo taikliai - 1:0.

Įmušę įvartį, aikštės šeimininkai nenusiramino, spaudė svečius. Kėlinio viduryje D.Matulevičius galva smūgiavo virš vartų.

36 min. teisėjas geltoną kortelę parodo Vytautui Andriuškevičiui.

39 min. geltona kortelė rodoma Robinui Gubseriui. 

 40 min. Lietuvos futbolininkai įmušė antrąjį įvartį. Jį galva pelnė gynėjas Tadas Kijanskas.  Komandos išėjo ilsėtis lietuviams pirmaujant 2:0.

Antrojo kėlinio pradžioje geltoną kortelę užsidirbo Gediminas Vičius.

Po pertraukos Lichtenšteino futbolininkai rungtyniavo aktyviau, žaidimas tapo lygus.  Svečiai bandė atakuoti, apsilankydavo lietuvių baudos aikštelėje. 60 min. meistriškumą pademonstravo mūsų vartininkas  Žydrūnas Karčemarskas. Jis išgelbėjo komandą nuo įvarčio po Mathiaso Christeno smūgio.

69 min. įspėtas Edgaras Česnauskis.

Maždaug nuo antrojo kėlinio vidurio iniciatyvą perėmė svečiai, jie kėlė nemažai kampinių. Lietuviai žaidė pasyviau nei iki pertraukos. Vis dėlto 85 min. jie galėjo dar kartą nuginkluoti Lichtenšteino rinktinės vartininką. D.Matulevičius vienas išsiveržė prieš jį, bet kamuolį spyrė tiesiai į vartininką. Deivydas mačo pabaigoje nepasinaudojo dar viena gera proga pasiekti įvartį. Lietuviai laimėjo 2:0 ir iškovojo antrąją pergalę.

Lietuva 2 - 0 Lichtenšteinas

18' Deivydas Matulevičius [1 - 0]
40' Tadas Kijanskas [2 - 0]

Lietuva žaidė tokios sudėties: Žydrūnas Karčemarskas, Gediminas Vičius, Tadas Kijanskas, Tomas Mikuckis, Saulius Mikoliūnas, Vytautas Andriuškevičius, Kęstutis Ivaškevičius, Mindaugas Kalonas (72 min. Mantas Kuklys), Deividas Česnauskis, Edgaras Česnauskis (78 min. Darvydas Šernas), Deivydas Matulevičius (90+3 min. Gratas Sirgėdas)

Situacija prieš rungtynes

Kaimynai. Lietuvos futbolininkai (penki taškai) G grupėje užima penktąją vietą, Lichtenšteinas (du taškai) - šeštąją.

Treneris. Lichtenšteino rinktinę treniruoja austras Rene Pauritschas.

Arbitrai. Rungtynėms tarp Lietuvos ir Lichtenšteino teisėjaus arbitrų brigada iš Gruzijos. Aikštės teisėjas bus Laša Silagava.

Nepadės. Per dvikovą su Lietuva Lichtenšteinui dėl traumų nepadės kapitonas Mario Frickas ir puolėjas Thomas Beckas. Dėl per mačą su Graikija gautos raudonos kortelės rungtyniauti negalės puolėjas Davidas Hasleris, o dėl antrojo įspėjimo aikštėje nepasirodys Nicolas Hasleris.

Be pergalių. Šiame atrankos cikle Lichtenšteinas pergalių neiškovojo. Komanda penkerias rungtynes pralaimėjo ir du kartus sužaidė lygiosiomis vienodu rezultatu 1:1 su Latvija bei Slovakija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų