Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos rinktinė pradės atranką į Pasaulio futbolo čempionatą

2016-09-04 13:30

Sekmadienio vakarą Lietuvos futbolo rinktinė pradės atrankos į 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą ciklą. Kovą dėl vietos Rusijoje vyksiančiame turnyre lietuviai pradės dvikova su Slovėnijos nacionaline ekipa. Rungtynes nuo 18.50 val. transliuos LRT TELEVIZIJA.

Sauliaus Čirbos nuotr.

Prieš rungtynes Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas teigė, kad jo komanda yra gerai sukomplektuota ir gali mesti iššūkį varžovams.

„Visi žaidėjai, įskaitant ir naujokus, paliko gerą įspūdį, parodė didelį norą ir aistrą. Rungtyniauti galės ne visi, tačiau buvo gerai juos išvysti. Stebėsime visus ir manau, kad šansų ateityje bus“, – kalbėjo E. Jankauskas, kuris pakeitė nesėkmingai rinktinę į šiemet Prancūzijoje vykusį Europos čempionatą vedusį Igorį Pankratjevą.

Pasirengimu taip pat džiaugėsi Slovėnijos rinktinės strategas Srečko Katanecas. Tiesa, jis pripažino, kad namo išvyko traumuotas saugas Jasminas Kurtičius.

Lietuvos ekipai negalės padėti Lisabonos „Sporting“ priklausantis puolėjas Lukas Spalvis (22 metai).

Svečių ekipoje dėmesį reikėtų atkreipti į 25-erių Leverkūzeno „Bayer“ saugą Keviną Kamplą ir puolėjus 28-erių „Fiorentina“ atstovaujantį Josipą Iličičių ir 27-erių „FC Nurnberg“ priklausantį Timą Matavzą.

Didžiausia komandos žvaigžde laikomas Madrido „Atletico“ vartus saugantis Janas Oblakas.

Tiesa, E. Jankauskas nemano, kad reikėtų akcentuoti tam tikrus žaidėjus.

„Žaisime prieš komandą, kuri visose grandyse yra stipri“, – teigė su „Porto“ ekipą Čempionų lygą laimėjęs buvęs futbolininkas.

Trenerio patirties jis neturi daug – E. Jankauskas treniravo A lygos komandą „Trakai“ ir dirbo trenerio asistentu Maskvos „Lokomotiv“ ir Edinburgo „Hearts“ klubuose.

Svečių komandos treneris trenerio pareigose turi kur kas daugiau patirties – Srecko Katanecas išvedė Slovėniją į 2000 metų Europos ir 2002 metų Pasaulio čempionatus. Tiesa, tuomet slovėnai pralaimėjo visas tris rungtynes grupės etape.

2010 metais vykusiame Pasaulio čempionate Slovėnija buvo netoli šešioliktfinalio etapo, kai vos tašku atsiliko nuo antrąją vietą grupėje užėmusių anglų.

Iš 2010 metų rinktinės į komandą dar kviečiamų žaidėjų reikėtų išskirti 30-metį Valterį Birsą ir 34-erių Boštjaną Cesarį (abu – „Chievo“).

Slovėnijos komanda FIFA rinktinių reitinge užima 59 vietą, Lietuva – 125-ąją.

Be Slovėnijos ekipos Lietuvos rinktinė varžosi F grupėje dar kartu su Anglijos, Škotijos, Slovakijos ir Maltos vienuolikėmis.

Lietuvos rinktinė su slovėnais buvo susitikusi atrankoje į 2016 metų Europos čempionatą. Tuomet Vilniuje po dviejų 37-erių puolėjo Milivoje Novakovičiaus įvarčių lietuviai turėjo pripažinti varžovų pranašumą, o išvykoje po V. Birsos ir Arvydo Novikovo realizuotų 11 metrų baudinių pasidalino po tašką.

„Namuose sužaidėme gerai, turėjome progų, bet padarėme pora klaidų ir pralaimėjome. Slovėnijoje daug neatakavome, bet sužaidėme lygiosiomis 1:1“, – prisiminimais dalinosi komandos kapitonas Fiodoras Černychas.

Lietuvos ir Slovėnijos rungtynės vyks sekmadienį, nuo 19 valandos LFF stadione Vilniuje

Dvikovą tiesiogiai transliuos LRT TELEVIZIJA.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų